Au semnat cu Moscova. Cele patru regiuni secesioniste din Ucraina vor fi integrate în Federația Rusă

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe 30.09.2022, în sala Sfântul Gheorghe din Palatul Kremlinului, au fost semnate acordurile de integrare în Federația Rusă a Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, Regiunii Herson și Regiunii Zaporojie.

Din partea Rusiei, documentele au fost semnate de președintele Vladimir Putin, iar din partea celor patru regiuni de către Denis Pushilin, Leonid Pasechnik, Vladimir Saldo și Evgheny Balitsky.   

Înaintea ceremoniei de semnare a documentelor, Vladimir Putin a susținut un discurs în fața națiunii ruse. În mod surprinzător, acesta nu a inclus niciun fel de precizări referitoare la viitorul ostilităților din Ucraina. Nu au fost anunțate nici declararea oficială a războiului, nici schimbarea statutului operației speciale, nici transformarea acesteia în operație contrateroristă.

Pe lângă acuzele obișnuite adresate Occidentului, Putin a făcut apel la partea ucraineană să înceteze imediat ostilitățile și să se așeze la masa negocierilor.

Acest lucru înseamnă că Vladimir Putin își urmează în continuare calea adoptată în privința Ucrainei și își rezervă dreptul de a lua decizii fără anunțarea prealabilă a acestora în public.

Așadar, se poate aprecia că după finalizarea procedurilor de integrare a celor patru regiuni în Federația Rusă, care se va produce în cursul săptămânii viitoare, partea rusă va declanșa operațiuni militare de amploare pentru eliberarea completă a teritoriilor acestora.

Probabil că, ulterior, atenția oficialilor de la Moscova se va îndrepta către Regiunile Nikolaev și Odesa, iar apoi asupra restului Ucrainei.

Specialiștii militari ruși estimează că Vladimir Putin intenționează să finalizeze operația militară specială de pe teritoriul Ucrainei în primăvara anului viitor.

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s