Din cauza mobilizării parțiale, rușii au amânat cu o lună începerea campaniei de încorporări de toamnă

foto

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat, pe 30.09.2022, un decret privind încorporarea, în perioada noiembrie-decembrie, a cetățenilor ruși pentru executarea serviciului militar obligatoriu și trecerea în rezervă a celor care au îndeplinit acest serviciu. 

“În conformitate cu Legea federală numărul N2 53-FZ din 28 martie 1998 cu privire la îndatoririle militare și serviciul militar, în perioada 01 noiembrie – 31 decembrie 2022, vor fi incorporate 120.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, care nu se află în rezerva Forțelor Armate”, se arată în textul decretului publicat pe portalul oficial cu informații juridice și preluat de agenția de presă Interfax.

În același timp, documentul prevede ca, în conformitate cu aceeași lege, începând din luna octombrie 2022, să se efectueze trecerea în rezervă a soldaților, matrozilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de executare a serviciului militar obligatoriu a expirat.

Decretul intră în vigoare din momentul publicării sale pe portalul oficial cu informații juridice. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod normal, campania de încorporări de toamnă trebuia să se desfășoare în perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2022. Prin decretul semnat de președintele Vladimir Putin, începutul acesteia a fost amânat cu o lună, probabil din cauza mobilizării parțiale aflate în curs de desfășurare.

Trebuie remarcat faptul că, în schimb, trecerea în rezervă a militarilor care au executat deja serviciul militar obligatoriu se desfășoară în termenele stabilite, fără nicio amânare.

Reprezentanții ruși au precizat în mai multe rânduri că militarii în termen nu participă la operația militară specială desfășurată pe teritoriul Ucrainei. Astfel, aceștia execută serviciul militar obligatoriu doar pe teritoriul Federației Ruse.

Este interesant de semnalat că, după finalizarea procedurilor de integrare a regiunilor secesioniste din Ucraina (Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Regiunea Herson și Regiunea Zaporojie), militarii în termen vor putea fi deplasați și în aceste zone, care vor deveni “teritorii ale Federației Ruse”. Ca urmare, militarii angajați pe bază de contract, inclusiv cei mobilizați recent și trimiși în aceste regiuni, vor putea să participe la acțiuni de luptă în alte zone.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s