Singura șansă de salvare a Ucrainei ar consta în încheierea unui armistițiu imediat cu Rusia

1

Fostul ofițer al armatei americane, David Pine, a declarat pentru The National Interest că Occidentul trebuie să ceară un acord de armistițiu imediat pentru a preveni înfrângerea Ucrainei pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni și pentru a împiedica un război nuclear cu Rusia.

Pine a menționat că președintele american, Joe Biden, ar trebui să ceară un acord imediat de încetare a focului și un armistițiu pentru a salva Ucraina.

În opinia sa, administrația liderului american ar trebui să înceteze furnizarea de arme letale Kievului și trimiterea armatei sale în Europa de Est. În plus, Washingtonul ar trebui să se abțină de la a impune noi sancțiuni economice Moscovei.

După cum a menționat autorul publicației, datorită respingerii presiunii de sancțiuni suplimentare asupra Rusiei și încheierii unui acord de pace, Casa Albă nu numai că va reduce tensiunile din relațiile internaționale, dar va putea și opri recesiunea din Statele Unite, care a fost cauzată de sancțiunile occidentale.

Anterior, fostul consilier al NATO, Jacques Beaux, a spus că SUA au provocat în mod deliberat un conflict în Ucraina pentru a distruge economia rusă prin sancțiuni, dar acest lucru nu a funcționat, iar Occidentul a căzut într-o capcană.

Cu o zi înainte, asistentul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus ce efect doreau să obțină Statele Unite cu ajutorul sancțiunilor împotriva Rusiei. Vineri, Washingtonul a impus noi sancțiuni împotriva membrilor familiei ministrului rus al apărării, Sergehi Șoigu, vicepreședintelui Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, premierului Mihail Mișustin și guvernatorului din Sankt Petersburg, Aleksander Beglov.

Tot vineri, președintele rus, Vladimir Putin, șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, șeful Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, șeful administrației Regiunii Zaporojie, Avgheni Balitsky, și șeful administrației Regiunii Herson, Vladimir Saldo, au semnat acordurile de reunificare a acestor regiuni cu Federația Rusă.

Vorbind în sala Sf. Gheorghe a Marelui Palat al Kremlinului, liderul rus a anunțat începutul ruperii hegemoniei Occidentului. În discursul său, președintele a enumerat principalele motive ale confruntării actuale cu Occidentul și a subliniat ireversibilitatea proceselor actuale de dezmembrare a ordinii mondiale unipolare.

În aceeași zi, Vladimir Putin a susținut un discurs și la un miting-concert desfășurat în Piața Roșie. După cum a remarcat Vladimir Shapovalov, director adjunct al Institutului de Istorie și Politică al Universității Pedagogice de Stat din Moscova, Putin a indicat faptul că hegemonia americană nu mai este admisibilă. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este greu de presupus faptul că partea rusă ar accepta un armistițiu în acest stadiu al ostilităților din Ucraina, care nu îi este prea favorabil. Adică, autoritățile de la Moscova și-au îndeplinit numai parțial obiectivele, iar pierderile suferite sunt foarte mari.

Este adevărat că Rusia a stabilit un coridor terestru cu Peninsula Crimeea și a rezolvat problema aprovizionării cu apă a acesteia din urmă.

Însă, Transnistria este încă izolată, iar Ucraina are încă ieșire la Marea Neagră, ceea ce îi poate conferi încă o anumită forță.

Așadar, așa cum au subliniat și o serie de specialiști ruși, plecată pe acest drum fără întoarcere, Rusia este nevoită să elibereze și să integreze alte două regiuni din sudul Ucrainei, respectiv Nikolaev și Odesa.

Astfel, se va ajunge în punctul în care se poate discuta despre oprirea conflictului și încheierea unui armistițiu. Probabil, acest lucru se va întâmpla în primăvara anului viitor.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s