Atac cu dronă asupra aerodromului din Shaykovka, unde sunt bazate bombardierele rusești de tip Tu-22M3

foto

Potrivit portalului rusesc topcor.ru, pe 07.10.2022, o dronă necunoscută a zburat deasupra teritoriului aerodromului Shaykovka din Regiunea Kaluga, unde sunt bazate câteva zeci de bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Drona s-a prăbușit peste pista obiectivului, după ce se pare că a fost lovită de sistemele rusești de apărare antiaeriană.

Aerodromul Shaykovka se află la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de granița cu Ucraina și la 270 de kilometri de Moscova. Acesta găzduiește tehnica de luptă a Regimentului 52 Aviație de Bombardament.

După cum a declarat guvernatorul regiunii, în urma căderii dronei s-a produs o explozie, dar nimeni nu a fost rănit.

Aparent, incidentul cu dronă este legat de atacul recent efectuat de bombardierele Tu-22M3 asupra mai multor instalații de infrastructură militară de pe teritoriul Ucrainei. Astfel, pe 06 octombrie, a fost anunțată o alertă aeriană în regiunile Kiev, Chernygov, Cherkasy, Kivograd, Poltava și Denpropetrovsk.

Datele furnizate de mass-media ucraineană arată că partea rusă a întrebuințat rachete H-22 Burya, din clasa aer-sol.

Potrivit declarațiilor adjunctului șefului Direcției Principale Operații din Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexei Gromov, aeronavele din cadrul Forțelor Aerocosmice ale armatei ruse au acționat în regim de tăcere radio.

Deocamdată, nu se știe ce obiective au fost distruse de bombardierele rusești. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Informații apărute anterior pe rețelele de socializare arată faptul că, pe 06 octombrie, patru bombardiere Tu-22M3 aparținând  Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) au executat lansări de rachete asupra Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus. Țintele vizate s-au aflat pe teritoriul Regiunii Khmelnitsky.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat, pe 07 octombrie, că Forțele Aerocosmice au lovit cu arme de mare precizie Întreprinderea de reparații Shepetovsky din Regiunea Khmelnitsky, distrugând atelierele unde era reparată tehnica de artilerie și rachete a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s