Bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au lovit ținte din Regiunea Khmelnitsky din spațiul aerian al Republicii Belarus

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe rețelele de socializare au apărut o serie de informații potrivit cărora, pentru prima dată de la sfârșitul lunii august, pe 06.10.2022, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au lansat un atac aerian asupra Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus.

Astfel, potrivit contului de Twitter “Belarusian Hajun project”, patru bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au executat lansări de rachete asupra unor ținte terestre din Regiunea Khmelnitsky. Acestea au fost escortate de avioane de vânătoare, care au decolat de pe aerodromul din Baranovichi.

Bombardierele rusești au pătruns pe teritoriul Republicii Belarus prin Regiunile Mogilev și Gomel, evoluând ulterior prin districtele Babruisk și Svetlahorsk. Cel mai probabil acestea aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Probabil că aeronavele au îndeplinit misiunile în două celule, formate fiecare din două aparate de zbor.

Ultima întrebuințare a Aviației ruse din spațiul aerian al Republicii Belarus a avut loc pe 28 august.

Se pare că, de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, pe 24 februarie 2022, trupele ruse au lansat de pe teritoriul Republicii Belarus cel puțin 717 rachete asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

Pericolul lansărilor de rachete rusești din Republica Belarus se va menține cel puțin până la sfârșitul anului. Potrivit unei notificări (NOTAM) din 06 octombrie, în spațiul aerian din sudul țării au fost impuse restricții de zbor, valabile până la 01 ianuarie 2023.

foto 1

Restricțiile se referă la toate tipurile de avioane civile, inclusiv drone, care zboară la altitudini de până la 19.800 de metri.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s