Încă un cadou de ziua lui Putin: Slovacia a livrat Ucrainei încă două tunuri autopropulsate de tip “Zuzana 2”

foto

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nagy, a anunțat, pe 09.10.2022, că încă două sisteme de artilerie autopropulsată de tip Zuzana 2 au fost livrate Ucrainei.

Pe rețelele de socializare s-a comentat despre faptul că noul pachet de echipamente militare furnizat Ucrainei reprezintă o modalitate de a sărbători împlinirea a 70 de ani de către inițiatorul războiului, Vladimir Putin.

“Putin a primit câteva cadouri în weekend, așa că ne alăturăm și noi. Și încă o dată urăm Ucrainei toate cele bune și mult succes!”, a scris Nagy însuși pe pagina sa de Facebook.

foto 1

Un contract pentru livrarea a opt obuziere autopropulsate Zuzana 2, cu calibrul de 155 de milimetri, a fost semnat între Slovacia și Ucraina la începutul lunii iunie. În august, Forțele Armate ale Ucrainei au primit primele patru sisteme de artilerie de acest tip, care se află deja în serviciul de luptă pe frontul ucrainean.

Danemarca, Norvegia și Germania au decis ulterior să aducă o contribuție comună la dezvoltarea producției slovace și s-au angajat să furnizeze alte 16 obuziere Zuzana 2 către țara care luptă împotriva ivaziei rusești. În acest scop, au alocat 92 de milioane de euro.

Obuzierele autopropulsate Zuzana 2 sunt produse de societatea Konstrukta Defence din Slovacia și reprezintă o versiune îmbunătățită a obuzierelor Zuzana. Acestea sunt amplasate pe un șasiu pe roți 8×8 și sunt dotate cu un sistem automatizat de încărcare și de conducere a focului.

Zuzana 2 poate lansa șase proiectile pe minut asupra unor ținte aflate la distanțe de până la 40 de kilometri.

Surse: wiadomosci.wp.pl, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s