Rusia pregătește desfășurarea unor exerciții de amploare ale Forțelor Nucleare Strategice

foto

Mai multe surse informative, care monitorizează situația aeriană la nivel internațional, au semnalat faptul că, în perioada următoare, respectiv în intervalul 26-29.10.2022, vor avea loc exerciții majore ale triadei nucleare a Federației Ruse.

Potrivit acestora, autoritățile ruse au emis o serie întreagă de notificări de navigație (NOTAM), între care X0312/22, X0313/22, X0314/22, P8604/22, P8804/22, X0226/22 și Z7365/22. Demersuri similare au fost remarcate și înaintea altor exerciții desfășurate de Forțele Nucleare Strategice din Rusia.

Se estimează că în timpul exerxițiilor nucleare strategice Grom-2022, vor fi lansate rachete balistice intercontinentale de pe Cosmodromul Plesețk și de pe submarine din apele de pe coasta Peninsulei Kola până în poligonul Kura din Peninsula Kamchatka. De asemenea, bombardiere strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ael Federației Ruse vor lansa rachete de croazieră în Arctica, respectiv din zona aerodromului Amderma din Regiunea Autonomă Nenets către poligonul Pemboy din Republica Komi.

Experții militari ruși apreciază că exercițiile vor reprezenta un semnal puternic al Rusiei către Occident privind disponibilitatea pentru orice evoluție a situației geopolitice. În același timp, acestea se vor constitui într-un răspuns al Moscovei la manevrele nucleare Steadfast Noon ale NATO din nordul Europei, care au început pe 17 octombrie și au loc în spațiile aeriene ale Belgiei și Marii Britanii, precum și deasupra acvatoriilor Mării Nordului și Mării Norvegiei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rusia a mai executat în acest an o ediție a exercițiului strategic Grom, pe 19 februarie, cu puțin timp înaintea începerii invaziei militare în Ucraina. Cu această ocazie, au fost lansate în total 11 rachete, din care două balistice intercontinentale, trei hipersonice și șase de croazieră.

De regulă, în Rusia, se desfășoară anual un exercițiu de amploare al Forțelor Nucleare Strategice, la sfârșitul lunii octombrie, la care participă toate cele trei componente ale triadei nucleare: terestră, maritimă și aeriană. În ultimii ani, exercițiul a fost extins la nivelul Forțelor de Descurajare Strategică, fiind lansate și rachete de croazieră cu complexe tactice sau operativ-tactice de tip Iskander, Kalibr sau Kinzhal.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s