Rușii dezvoltă o nouă platformă purtătoare pentru rachetele de croazieră Kalibr: Proiect 21635, clasa Sarsar

foto

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, directorul general al corporației constructoare de nave Ak Bars, Renat Mistakhov, a anunțat,  pe 27.10.2022, dezvoltarea unui nou tip de navă mică purtătoare de rachete pe baza navelor din clasa Buyan-M.

Potrivit precizărilor sale, noua navă mică purtătoare de rachete va fi construită în cadrul Proiectului 21635, clasa Sarsar. Aceasta va dispune de 16 rachete de croazieră de tip Kalibr, spre deosebire de cele opt ale navei de bază.

“Am creat o nouă versiune bazată pe navele Proiect 21631 din clasa Buyan-M. Aceasta va dispune de un număr crescut de rachete de la opt la 16”, a menționat Mistakhov.

După cum a declarat acesta, implementarea unei astfel de idei a fost posibilă ca urmare a deplasamentului ceva mai mare al noii nave mici purtătoare de rachete din clasa Sarsar, față de cel al navelor din clasa Buyan-M. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Forțele Navale ale Federației Ruse dispun de nouă nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631 din clasa Buyan-M. Dintre acestea, patru aparțin Flotei din Marea Neagră, trei Flotilei din Marea Caspică și două Flotei din Marea Baltică. De asemenea, alte trei nave de acest tip se mai află în construcție la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, două fiind destinate Flotei din Marea Baltică și una Flotilei din Marea Caspică. Acestea urmează să fie livrate beneficiarilor în perioada 2022-2023. La finalul seriei, în serviciul Forțelor Navale se vor afla 12 nave din clasa Buyan-M, repartizate câte patru la cele două flote și o flotilă.

Trebuie precizat faptul că navele Proiect 21631 și-au confirmat caracteristicile tehnico-tactice fiind întrebuințate în acțiuni reale de luptă atât în Siria, cât și în Ucraina. Acestea au lansat deja câteva zeci de rachete de croazieră Kalibr, atât din Marea Caspică, cât și din Marea Neagră și Marea Mediterană.

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s