Dronele de atac turcești Bayraktar și Akinci vor fi dotate cu capabilități de ducere a luptei aeriene

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, dronele de atac turcești vor fi capabile în curând să lovească nu numai vehicule blindate la sol pe câmpul de luptă, ci și mijloace aeriene. Compania turcă Baykar, producătorul dronelor de tip Bayraktar, intenționează să doteze aparatele de zbor fără pilot cu rachete din clasa aer-aer.

Astfel, rachete dirijate de acest tip vor fi introduse în dotarea dronelor de atac Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci. După cum intenționează compania, UAV-urile vor putea doborî nu numai dronele inamice în aer, ci și avioane și elicoptere. Potrivit lui Haluk Bayraktar, directorul general al companiei, echiparea dronelor cu o astfel de rachetă le va permite să doboare, de exemplu, dronele kamikaze folosite de Rusia în Ucraina, care au provocat daune semnificative infrastructurii critice.

“În curând, Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci vor avea rachete aer-aer, cu care vor putea distruge nu numai dronele, ci și alte mijloace aeriene. Testăm această posibilitate”, a declarat Haluk Bayraktar.

La expoziția aerospațială SAHA Expo-2022 desfășurată la Istanbul, compania Baykar a încheiat un contract cu societatea Roketsan, care prevede integrarea rachetei Sungur în arsenalul dronelor.

Sungur este o muniție care și-a demonstrat capabilitățile, în special împotriva țintelor în mișcare, precum elicopterele și dronele. Întrebuințarea acesteia pe dronele Bayraktar va schimba regulile jocului”, a declarat directorul general al Roketsan, Murat Ikinci.

Compania Baykar intenționează ca prin folosirea rachetelor aer-aer pe dronele sale să înlocuiască rachetele antiaeriene scumpe, care sunt utilizate în prezent pentru distrugerea de elicoptere și drone, inclusiv de drone kamikaze.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s