Ministrul rus al apărării a inspectat punctul de comandă al Grupării de forțe întrunite din Ucraina

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 08.11.2022, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, a inspectat punctul de comandă al Grupării de forțe întrunite, care îndeplinește misiuni în cadrul operației militare speciale din Ucraina.  

“În punctul de comandă, ministrul Serghei Șoigu a audiat un raport al comandantului grupării, general de armată Serghei Surovikin, privind situația operațională actuală, caracterul acțiunilor inamicului, îndeplinirea de către trupele ruse a misiunilor de luptă pe diferite direcții operative, precum și despre situația rezerviștilor mobilizați primiți deja în cadrul grupării”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ministerului, Serghei Șoigu le-a înmânat unor militari ruși participanți la operația militară specială o serie de distincții de stat, între care “Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse” și “Ordinul pentru Curaj”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși partea rusă nu a comunicat niciodată date despre dislocarea Comandamentului Grupării de forțe întrunite de pe teritoriul Ucrainei, cel mai probabil acesta se află într-o zonă sigură din Republicile Populare Donețk și Lugansk, care au fost integrate recent în Federația Rusă.

Vizita efectuată de ministrul rus al apărării în punctul de comandă al grupării este legată, probabil, de evoluțiile așteptate în ceea ce privește desfășurarea în perioada următoare a unor acțiuni de luptă ce se pot dovedi decisive pentru continuarea operației militare speciale. Este vorba, în primul rând, despre încercarea trupelor ruse de a prelua din nou inițiativa în conflictul din Ucraina, după contraofensiva trupelor ucrainene pe toată linia frontului, dar în special în Regiunile Harkov și Herson.

După cum a anunțat recent președintele rus, Vladimir Putin, în zona operației militare speciale au fost trimiși deja aproximativ 80.000 din cei 318.000 de rezerviști convocați în cadrul mobilizării parțiale. Dintre aceștia, aproximativ 50.000 de militari au fost deja integrați în unitățile Grupării de forțe întrunite, iar restul desfășoară încă activități de pregătire în poligoane din zona operației militare speciale.

Probabil că, partea rusă intenționează ca, pe măsură ce militarii mobilizați ajung în zona frontului, să treacă din nou la ofensivă, cel puțin pentru eliberarea teritoriilor controlate de militarii ucraineni din cele patru regiuni integrate recent în compunerea Federației Ruse (Republicile Populare Donețk și Lugansk și Regiunile Herson și Zaporojie).

Specialiștii militari estimează că “bătălia pentru Herson”, care este pregătită de mai mult timp de armata ucraineană și se pare că “stă să înceapă” în aceste zile, va fi una decisivă pentru soarta conflictului din Ucraina.  

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s