În baza lecțiilor învățate în Ucraina, Rusia dezvoltă un sistem pentru descoperirea dronelor în zona apropiată

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 09.11.2022, că societatea Laboratory PPSh dezvoltă un sistem pentru detectarea vehiculelor aeriene fără pilot în zona apropiată. Potrivit surselor agenției din interiorul companiei, această misiune a devenit relevantă în urma operației militare speciale din Ucraina.

“În prezent, compania noastră lucrează la crearea unui sistem de detectare a UAV-urilor în zona apropiată. Această misiune a ieșit în prim-plan astăzi în urma rezultatelor operației militare speciale. Înainte de a bloca o dronă este foarte de dorit să detectăm în avans această amenințare”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, societatea Laboratory PPSh testează un sistem staționar pentru acoperirea instalațiilor critice împotriva atacurilor cu drone.

Anterior, surse din cadrul companiei au declarat pentru agenția de presă Tass că a început și testarea unei noi versiuni a pistolului de război electronic LPD-802, care este capabil să lupte cu dronele americane, datorită capacității de a suprima canalele de comunicații cu sistemele globale de navigație prin satelit utilizate de acestea.

“Laboratorul de combatere a spionajului industrial” este o companie rusească ce furnizează servicii și produse pentru asigurarea securității informațiilor, respectiv dispozitive pentru protejarea liniilor telefonice și a dronelor împotriva bruiajului, precum și a comunicațiilor fără fir împotriva mijloacelor de blocare.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: În războiale moderne, dronele ajută în primul rând la evitarea pierderilor în rândul personalului. Cu sprijinul acestora, militarii îndeplinesc misiuni de cercetare sau lovesc pozițiile inamicului. În același timp, dronele sunt folosite intens pentru corectarea focului artileriei.

Deși, în principiu, părțile participante la conflictul din Ucraina au întrebuințat mijloace din secolul trecut, dronele au jucat un rol esențial în defășurarea acestuia.

În timp ce prima parte a conflictului a fost dominată de partea ucraineană prin întrebuințarea dronelor turcești de tip Bayraktar TB2, în cea de-a doua parte s-au impus rușii cu dronele kamikaze de origine iraniană Shahed-136 (Geran-2).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s