Jurnalist britanic: Retragerea trupelor ruse din Herson reprezintă o capcană pentru Forțele Armate ale Ucrainei

foto

Jurnalistul britanic Jeremy Bowen consideră că anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării privind retragerea trupelor pe malul stâng al Niprului și abandonarea Hersonului reprezintă o capcană pentru Forțele Armate ale Ucrainei. În opinia sa, Hersonul este pregătit pentru apărare, iar rușii așteaptă sosirea armatei ucrainene în zonă.

În pofida faptului că trupele rusești au părăsit deja malul drept al Niprului și au ocupat pozițiile amenajate anterior în partea stângă a acestuia, distrugând toate punctele de trecere, jurnalistul britanic apreciază că toate aceste manevre reprezintă, de fapt, “o capcană specială pentru Forțele Armate ale Ucrainei”. Potrivit lui Bowen, militarii ruși s-au schimbat în haine civile și au rămas în oraș pentru “a întâmpina” trupele ucrainene.

După cum a informat jurnalistul britanic, de aceeași părere sunt și ofițerii din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei care avansează în această direcție. Bowen spune că a vorbit cu un militar ucrainean cu indicativul “Kurt”, care a declarat că ademenirea adversarului în diverse capcane reprezintă o tactică preferată a trupelor ruse. Numai că, de această dată, militarii ruși nu vor reuși în demersurile lor, deoarece membrii Forțelor Armate ale Ucrainei “au o inteligență mai bună”.

“Aceasta este o modalitate de a prinde Forțele Armate ale Ucrainei într-o capcană și de a ne încercui unitățile. Dar rușii nu vor reuși. Inteligența noastră funcționează mai bine decât a lor. Știm despre planurile rușilor și cunoaștem ce trupe avem în fața noastră. Pas cu pas vom ajunge la victorie”, a spus Kurt.

În același timp, conducerea armatei ucrainene se teme de faptul că întregul oraș ar putea fi minat și s-ar putea transforma într-o capcană uriașă pentru trupele care intră în el. În plus unitățile Forțelor Armate ale Uccrainei care se apropie de Nipru devin ținte pentru artileria rusă. În același timp, militarii ucraineni ar trebui să treacă mai departe pentru a elibera și restul Regiunii Herson. Forțarea Niprului ar putea reprezenta însă un mare pericol din cauza liniei duble de fortificații construite de ruși.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s