Un avion rusesc MiG-31K, cu o rachetă Kinzhal la bord, a zburat în Republica Belarus, declanșând o alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei

foto

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter, precum și mass-media din Ucraina, au semnalat faptul că, pe 13.11.2022, un avion rusesc de vânătoare-interceptare de tip MiG-31K, cu o rachetă aerobalistică hipersonică de tip Kinzhal la bord, a efectuat un zbor de antrenament în spațiul aerian al Republicii Belarus.

Aeronava a decolat de pe aerodromul din Machulishchi, fiind escortat de un avion de vânătoare de pe aerodromul din Baranovichi.

În urma zborului avionului rusesc, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost declanșată o alertă aeriană.

Grupul de monitorizare Belarusian Hayun a publicat o fotografie din care rezultă faptul că avionul MiG-31K al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost aeronava cu numărul de înregistrare RF-92339. În imagine se poate observa că avionul are amplasată sub fuselaj o rachetă de tip H-47M2 Kinzhal, cu o rază de acțiune de aproximativ 2.000 de kilometri.

foto 1

Imaginea confirmă faptul că aeronava MiG-31 cu numărul de înregistrare RF-92339 a fost modificat la versiunea K, cea care permite întrebuințarea rachetelor hipersonice Kinzhal. Anterior, membrii grupului de monitorizare confirmaseră posibilitatea unui singur avion de pe teritoriul Republicii Belarus de a folosi acest tip de rachete. Este vorba despre aeronava cu numărul de înregistrare RF-92462.

La jumătatea lunii octombrie, grupul Belarusian Hayun a informat că trei avioane rusești MiG-31K, dotate cu rachete aerobalistice hipersonice H-47M2 Kinzhal, au sosit în Republica Belarus. Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare RF-92339, RF-92462 și RF-92333. Membrii grupului au primit deja dovezi că primele două aeronave sunt într-adevăr capabile să întrebuințeze rachete Kinzhal. Probabil că, și cel de-al treilea avion dispune de aceeași capabilitate.

Jurnaliștii grupului au scris și despre transportul de rachete hipersonice Kinzhal în Republica Belarus, pe 16 octombrie. Această concluzie a fost trasă în baza aterizării a trei avioane militare de transport, cu numerele de înregistrare RF-86902, RF-76722 și RF-76724, pe aerodromul din Machulishchi. Aeronavele au sosit după avioanele MiG-31K și se presupune că ar fi putut să aducă rachetele Kinzhal.

Compania americană Planet Labs a publicat mai multe fotografii din satelit, datate 18 și 31 octombrie, în care pot fi observate cele trei avioane rusești și mai multe containere cu rachete Kinzhal. 

foto 2

Sursa: twitter.com, ukrinform.ru, unian.net.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s