Aviația strategică a Rusiei execută noi atacuri asupra Ucrainei. O alertă aeriană a fost declanșată pe întreg teritoriul ucrainean

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 15.11.2022, Administrația locală din Kiev a postat pe canalul său de Telegram un comunicat în care semnalează producerea unor noi explozii în capitala Ucrainei.

“În capitală s-au produs două explozii. Serviciile de salvare și medicii lucrează la fața locului”, se arată în comunicatul de presă.

Exploziile au fost confirmate ulterior și de primarul Kievului, Vitali Klichko. Potrivit precizărilor sale, acestea s-au produs în districtul Pechersky din capitală.

La Kiev și în Regiunea Kiev a fost emisă și o alertă aeriană, iar apărarea antiaeriană a început să lucreze. Inițial, alerta aeriană a fost semnalată în Regiunile Kiev, Sumy, Poltava, Dnepropetrovsk, Harkov, Nikolaev și Odesa. Uletrior, aceasta a fost extinsă pe tot teritoriul Ucrainei.

După cum a informat agenția de presă RIA Novosti, se pare că atacul aerian asupra Ucrainei a fost executat de bombardiere strategice de tip Tu-95MS din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică) a Forțelor Aerocosmice ruse. Acestea au întrebuințat masiv rachete de croazieră cu bazare aeriană de tip H-101.

Pe rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora la atac au participat cel puțin opt bombardiere strategice Tu-95MS. Lansările de rachete au fost efectuate din sudul Rusiei, din zonele localităților Volgograd și Astrakhan.

Există indicii potrivit cărora o parte dintre rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Deși, deocamdată, nu au fost făcute precizări în ceea ce privește țintele care au fost lovite de aviația rusă se poate aprecia că atacurile au vizat obiective militare și ale infrastructurii critice ucrainene.

Loviturile aeriene ale Federației Ruse asupra unor obiective energetice ale Ucrainei au început în luna octombrie, în urma atacului executat asupra Podului Crimeea. Acestea au dezactivat un procent ridicat din sistemul energetic ucrainean, provocând un deficit grav de energie electrică, în special în regiunile din nordul și centrul Ucrainei. Pe lângă penele de curent, loviturile cu rachete au provocat și o serie de probleme privind încălzirea, alimentarea cu apă sau eliminarea gunoiului.

Surse: tass.ru, ria.ru, iz.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s