Noi tipuri de drone de producție rusească sunt propuse trupelor participante la conflictul din Ucraina

foto

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, directorul operațional al companiei “Shooting from the air” din Federația Rusă, Timur Mehdiyev, a declarat, pe 18.11.2022, că, până la sfârșitul acestui an, societatea intenționează să treacă de la producția pilot la asamblarea în serie a dronelor de tip Aist, Shershen și Binoclus, care pot fi utilizate de militarii ruși în timpul operației militare speciale din Ucraina.

“Dezvoltăm o serie de produse, care pot fi utilizate în cadrul operației militare speciale. Între altele, compania a creat mai multe tipuri de drone, iar acum suntem în contact cu structurile de forță pentru întrebuințarea acestora”, a menționat Mehdiyev în timpul expoziției de vehicule și sisteme aeriene fără pilot Aeronet-2035.

Potrivit precizărilor sale, compania explorează oportunități de a trece de la producția pilot la asamblarea la scară mică de drone până la sfârșitul acestui an. Este planificat ca, până la sfârșitul lunii, dronele Aist, Shershen și Binoclus să fie asamblate în loturi mici, de aproximativ 10 vehicule pe lună. În viitor, compania va putea trece la producția în masă de drone de acest tip.

Mehdiyev a declarat că, în cadrul interacțiunii cu structurile de forță, toate dispozitivele au fost supuse unor teste tehnico-militare relevante și au primit concluzii pozitive de la toate comisiile. Compania “Shooting from the air” oferă structurilor de forță drona Aist cu decolare și aterizare verticală pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul operației militare speciale din Ucraina. Aceasta este capabilă să detecteze acumulările de echipamente militare ale inamicului, să le stabilească locația și transmită date celor care iau decizii privind lovirea lor.

Drona Shershen poate fi folosită pentru misiuni de cercetare, pentru retranslație sau ca dronă de atac. Dispozitivul transportă o sarcină utilă de până la cinci kilograme, care poate include și mecanisme pentru lansarea muniției.

Drona de cercetare de mici dimensiuni Binoclus este echipată cu o cameră termică compactă, capabilă să detecteze prezența forțelor și mijloacelor inamice, în orice moment al zilei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat recent reprezentanții Ministerului rus al Apărării, deocamdată, industria de profil din Federația Rusă nu a reușit să dezvolte și să producă drone care să corespundă cerințelor tehnice ale militarilor.

Din această cauză, armata rusă a fost nevoită să recurgă la o serie de importuri, în special din Iran, pentru a-și acoperi nevoile de drone de cercetare și atac. Este vorba, în primul rând, despre dronele kamikaze Shahed-136, redenumite de partea rusă Geran-2, care au provocat pagube importante trupelor ucrainene și infrastructurii critice.

În ultimult timp, se pare totuși că impasul Forțelor Armate ale Federației Ruse în ceea ce privește dronele începe să fie depășit. De exemplu, în ultimele săptămâni, dronele kamikaze Lancet de producție rusească au început să-și demonstreze eficiența pe câmpul de luptă, lovind multe mijloace tehnice ale armatei ucrainene.

Este posibil ca, în paralel cu alte tipuri de drone de producție autohtonă, cele trei drone propuse de compania “Shooting from the air” să-și facă loc în dotarea trupelor ruse din Ucraina. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s