Două portavioane americane și trei europene vor lua parte la exerciții ale NATO în Europa

foto

Potrivit USNI News, portavioanele americane George Bush (CVN-77) și Gerald Ford (CVN-78) vor participa la exerciții comune cu portavioane din Italia, Franța și Marea Britanie. Manevrele, care se vor desfășura în Europa, au ca scop demonstrarea interoperabilității în cadrul NATO.

După cum a declarat Sabrina Singh, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, grupările de atac ale celor două portavioane americane vor opera în Oceanul Atlantic de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană, împreună cu portavioanele Queen Elizabeth (R08) din Marea Britanie, Cavour (CVH 550) din Italia și Charles de Gaulle (R91) din Franța.

“Aceste operațiuni le vor oferi aliaților oportunitatea de a exersa coordonarea puterii de luptă critice în regiunea euro-atlantică și de a demonstra coeziunea și interoperabilitatea NATO. În plus, exercițiile vor testa conceptele de descurajare și apărare ale NATO, în toate zonele geografice și zonele operaționale ale Alianței”, a informat USNI News, citând declarațiile secretarului de presă al Pentagonului.   

În ceea ce privește portavioanele US Navy, trebuie precizat faptul că USS Geroge H.W. Bush se află în Marea Mediterană începând din luna august, când a preluat misiunea de la USS Harry S. Truman (CVN-75). La rândul său, USS Gerald Ford a fost semnalat pe 17 noiembrie în zona localității Portsmouth din Marea Britanie.

Referindu-se la ordinea exercițiilor și durata acestora, Singh a precizat că detalii pe aceste teme vor fi făcute publice în perioada următoare de către Comandamentul pentru Operații Speciale al SUA din Europa.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s