Ucraina lovește din nou: O dronă maritimă de suprafață a armatei ucrainene a atacat un terminal petrolier din portul Novorossiysk

foto

Surse rusești de pe Twitter și Telegram au informat, pe 18.11.2022, despre un nou atac executat asupra infrastructurii de coastă a Federației Ruse cu ajutorul unei drone maritime de suprafață a Forțelor Armate ale Ucrainei. Este vorba despre un atac organizat de partea ucraineană asupra terminalului petrolier Sheskharis din portul Novorossiysk.

Atacul ucrainean a fost anunțat pe contul de Telegram Mash, unde s-a precizat că drona întrebuințată este de același tip ca cele folosite recent pentru atacarea Golfului Sevastopol.

foto 1

Materialele apărute în media rusă arată faptul că atacul a fost efectuat în cursul nopții și nu a provocat pagube semnificative infrastructurii portului. Terminalele petroliere din Novorossiysk își desfășoară activitatea în regim normal.

foto 2

Portalul topwar.ru a informat că, deocamdată, nu există declarații oficiale pe această temă. Analiștii acestuia apreciază că, cu toate că pagubele sunt minime, însuși faptul că drona maritimă de suprafață a Forțelor Navale ucrainene, care a fost primită anterior de la partenerii din cadrul NATO, a ajuns la Novorossiysk este foarte alarmant. În cazul în care a fost lansată din Regiunile Odesa sau Nikolaev, drona a parcurs sute de mile marine, ocolind inclusiv Peninsula Crimeea.

Jurnaliștii ruși se întreabă dacă a fost folosită din nou ruta unei nave civile din Marea Neagră, care s-a deplasat, de exemplu, spre Georgia sau Turcia, pentru a lansa drona maritimă de la bordul acesteia. Aceștia semnalează faptul că acordul privind cerealele, conform căruia navele părăsesc liber porturile Ucrainei de la Marea Neagră, continuă să funcționeze. Acordul a fost prelungit recent pentru încă 120 de zile.

Prin terminalul petrolier Sheskharis este furnizat petrol nu numai din Federația Rusă, ci și din Kazahstan și Azerbaidjan. Astfel, jurnaliștii ruși afirmă că a fost creată o amenințare extinsă, care nu a vizat numai proprietatea rusească.

Surse: topwar.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s