Serviciile de informații din Ucraina și statele membre NATO au evaluat greșit stocurile de rachete ale Rusiei

1

Periodic, autoritățile ucrainene, precum și reprezentanți ai conducerii NATO și unor state occidentale au făcut referiri la faptul că Rusia a rămas fără rachete, inclusiv de tip Kalibr, și nu va mai putea să supună teritoriul Ucrainei unor lovituri serioase. Asemenea declarații au fost făcute, de exemplu, de consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovich.

Politicienii și oficialii ucraineni și occidentali s-au bazat în această problemă pe datele furnizate de serviciile de informații din țările lor. De exemplu, pe 20 octombrie, șeful Direcției Principale Cercetare din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a declarat că armata rusă aproape că a rămas fără rachete și nu vor mai avea loc noi atacuri. Toruși, Budanov a spus același lucru și în august și chiar și în mai.

Cu toate acestea, astăzi este 19 noiembrie, iar atacurile cu rachete de pe teritoriul Ucrainei se repetă cu o regularitate înspăimântătoare pentru regimul de la Kiev. Acum, reprezentanții autorităților occidentale și ucrainene nu mai vorbesc despre faptul că Rusia a rămas fără rachete. Dimpotrivă, aceștia admit că Moscova ar putea crește producția de rachete, deoarece se presupune că s-a aprovizionat cu componentele necesare în avans, chiar înainte de începerea operației militare speciale din Ucraina. Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că, încă din luna martie, au existat declarații conform cărora Complexul Militar Industrial din Rusia a fost nevoit să îndepărteze electronicele din frigidere și mașini de spălat pentru a mai putea produce rachete.

Între timp, loviturile cu rachete rusești cauzează tot mai multe probleme regimului de la Kiev. Premierul Ucrainei, Denus Shmygal, a declarat ieri că aproximativ jumătate din întreaga infrastructură energetică a țării a fost deteriorată în urma atacurilor cu rachete. Este vorba despre o pierdere uriașă a capacității Ucrainei, mai ales că, după cum arată evenimentele actuale, loviturile cu rachete rusești nu vor fi oprite. Numai în această noapte au fost raportate lovituri serioase la Zaporojie, iar seara la Nikopol.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s