Conducta de amoniac din Rusia ar putea deveni granița operației militare speciale de pe teritoriul Ucrainei

foto 1

Adjunctul ministrului de externe rus, Serghei Vershinin, a anunțat, pe 23.11.2022, că s-au reluat negocierile cu privire la posibilitatea repornirii conductei de amoniac, ce leagă uzina Togliattiazot din Regiunea Samara (Rusia) de portul Odesa (Ucraina). Discuțiile pe această temă sunt în curs de desfășurare cu participarea ONU și au legătură cu acordurile privind cerealele din zona Mării Negre.

Pomparea amoniacului prin conducta care traversează teritoriul controlat de Kiev a fost oprită pe 24 februarie, concomitent cu declanșarea operației militare speciale a Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

În conformitate cu acordul privind cerealele, toate restricțiile privind exportul de alimente și îngrășăminte, inclusiv prin porturile ucrainene ar trebui ridicate.

Vershinin a reamintit faptul că acordurile semnate pe 22 iulie la Istanbul ar trebui să asigure aprovizionarea nestingherită cu îngrășăminte și materii prime pentru producerea acestora, inclusiv amoniac. După cum s-a dovedit, în pofida ostilităților, conducta de amoniac este pe deplin operațională și ar putea fi repornită dacă Ucraina respectă toate punctele acordurilor privind cerealele.

Harta conductei de pompare a amoniacului rusesc către Odesa corespunde aproape în întregime granițelor actuale ale liniei de contact. Astfel, nu este exclus ca această conductă să devină și granița de desfășurare a operației militare speciale 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Conducta de amoniac din Rusia către portul Odesa traversează Regiunile Harkov, Dnepropetrovsk, Nikolaev și Odesa. Dacă la acestea adăugăm și cele patru regiuni anexate recent de Federație Rusă, respectiv Republicile Populare Donețk și Lugansk și Regiunile Zaporojie și Herson, aproape că se obține teritoriul Novorossiei. În aceste condiții, se poate aprecia că Rusia și-ar îndeplini aproape toate obiectivele stabilite pentru invazia în Ucraina.

foto

Deși s-au făcut mai multe scenarii privind împărțirea Ucrainei în urma operației militare speciale a Rusiei, între care cel mai cunoscut este cel de avansare a părții ruse până la Nipru, se pare că totuși preluarea celor opt regiuni din estul și sudul Ucrainei corespunde mult mai bine intereselor Moscovei. Întâmplător sau nu, acestea includ și conducta de amoniac ce traversează teritoriul Ucrainei.  

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s