Un jurnalist occidental a povestit despre apocalipsa de la Kiev după loviturile cu rachete ale Federației Ruse

1

Noaptea în Kiev, iluminatul stradal nu funcționează și există lumină numai în câteva case, care sunt echipate cu generatoare. Acest lucru a fost spus pe 26 noiembrie de editorialistul Politico, Jamie Dettmer, care a vizitat capitala Ucrainei.

“O noapte la Kiev poate părea o apocalipsă, când iluminatul stradal este oprit și doar câteva case dotate cu generatoare dau doar câteva pete de lumină”, se arată în material.

Între timp, străzile Kievului sunt goale noaptea pentru că, din cauza temerilor privind atacurile cu rachete, puțini oameni ies afară. În timpul zilei, locuitorii încă mai încearcă să viziteze cafenele și alte unități, cum ar fi baruri și restaurante, dar mult mai rar decât înainte.

Jurnalistul a mai precizat că ucrainenii sunt nevoiți să-și construiască rutina zilnică în așa fel încât atunci când apa apare în robinete, să aibă timp să adune în baie și bazine.

La începutul zilei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat restricționarea alimentării cu energie electrică în 15 subiecți ai Ucrainei. El a adăugat că specialiștii lucrează activ pentru a restabili sistemul energetic, dar până în prezent nu a fost posibilă refacerea unei aprovizionări stabile.

În același timp, după cum a remarcat șeful fracțiunii partidului de guvernământ “Slujitorul Poporului” din Rada Supremă a Ucrainei, David Arahamia, în aceeași zi, la Kiev, din cele 530 de puncte de încălzire prevăzute, 20% au fost închise. În unele “puncte de invincibilitate” nu există generatoare de energie electrică, internet sau apă, a subliniat el.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, un sfert dintre locuitorii Kievului continuă să rămână fără energie electrică. Cu toate acestea, el a dat asigurări că inginerii energetici depun toate eforturile pentru a readuce alimentarea cu energie electrică în casele locuitorilor capitalei.

Înainte de aceasta, pe 23 noiembrie, presa ucraineană a relatat despre atacuri cu rachete asupra unor ținte dintr-o serie de regiuni ale țării. Exploziile au tunat, în special, la Kiev. Acest atac a dus la cele mai grave consecințe pentru sectorul energetic ucrainean în timpul întregii operațiuni speciale a Rusiei, a informat presa.

Pe 10 octombrie, trupele ruse au început să lovească obiectele de comandă militară, energie și comunicații ale Ucrainei. După cum a explicat președintele rus, Vladimir Putin, acesta a fost un răspuns la acțiunile teroriste ale regimului de la Kiev, în special pe podul Crimeii.

Sursa: iz.ru.

Un gând despre “Un jurnalist occidental a povestit despre apocalipsa de la Kiev după loviturile cu rachete ale Federației Ruse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s