Slovacia a predat Ucrainei 30 de mașini de luptă ale infanteriei. În locul acestora, va primi 15 tancuri Leopard din Germania

foto

În cadrul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, ministrul slovac al apărării, Jaroslav Naď, a anunțat, pe 29.11.2022, că Slovacia a predat Ucrainei 30 de mașini de luptă ale infanteriei de tip BVP-1. În locul acestora, Slovacia urmează să primească din Germania 15 tancuri Leopard 2 A4, inclusiv piese de schimb, muniții și instruirea personalului.

“Deja în luna decembrie, Slovacia va primi din Germania primul tanc Leopard 2 A4. Ulterior, în fiecare lună din anul 2023, vom primi câte unul sau două tancuri, până când vom ajunge la 15 unități. Noile tancuri germane vor întări în mod semnificativ batalionul nostru de tancuri, iar noi vom îndeplini încă o condiție privind constituirea unei brigăzi mecanizate grele, ca parte o obiectivelor asumate în cadrul NATO”, a declarat Naď, citat de agenția de presă slovacă TASR.

Acesta a subliniat importanța cooperării în domeniul militar cu Germania. El a precizat că soluția adoptată în ceea ce privește transferul de MLI în Ucraina în schimbul primirii de tancuri germane este convenabilă pentru toate părțile implicate.

În luna martie a acestui an, Slovacia a transferat Ucrainei și un sistem de apărare antiaeriană de producție sovietică de tip S-300. La scurt timp după aceea, Slovacia a primit patru sisteme moderne de apărare antiaeriană de tip Patriot fabricate în SUA. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Germania a inițiat anterior negocieri cu o serie de state privind “un schimb circular” de echipamente militare. Astfel, se presupune că aceste țări vor transfera tehnică militară în Ucraina, urmând să primească în schimb vehicule militare din Germania. Acorduri de acest gen au fost încheiate deja cu Slovacia și Republica Cehă. De asemenea, Germania a trimis deja în Grecia primul lot de mașini de luptă ale infanteriei, ca parte a unui acord de transfer în Ucraina a 40 de MLI grecești de fabricație sovietică.

Negocieri similare au fost purtate și cu Slovenia și Polonia. Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins săptămâna trecută o propunere a omologului său polonez, Mariusz Blaszczak, de a desfășura sistemele de apărare antirachetă Patriot promise Varșoviei nu în Polonia, ci direct în vestul Ucrainei.

Surse: tasr.sk, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s