Serviciile de informații britanice au ajuns la concluzia că Forțele Armate ale Federației Ruse au încetat să mai folosească desfășurarea sub formă de grupuri tactice de nivel batalion în timpul operației militare speciale din Ucraina.
Utilizarea pe scară largă a gruruilor tactice de nivel batalion a reprezentat baza tacticilor adoptate de armata rusă în etapa inițială a operației militare speciale. Când a fost necesar să se deplaseze adânc pe teritoriul Ucrainei, această abordare a fost justificată. Însă, când s-a trecut la acțiuni în cadrul liniilor defensive, au fost semnalate deficiențe ale unui astfel de demers.
Una dintre ele, conform serviciilor de informații britanice, constă în numărul mic de infanteriști din cadrul unui grup tactic de nivel batalion. Un alt dezavantaj constă în distribuirea descentralizată a artileriei. În pofida superiorității numerice, în această componentă, eficiența artileriei rusești nu a fost una ridicată, deoarece mulți comandanți au fost lipsiți de posibilitatea de a furniza date de indicare a țintelor direct către divizioanele de artilerie.
La concluzii similare a ajuns și conducerea militară rusă, care a schimbat modul de abordare. Ulterior, mulți experți militari au remarcat eficiența sporită a unităților de artilerie rusești.
Acest lucru se explică prin faptul că acum grupurile de cercetare ale trupelor ruse transmit coordonatele pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei direct la bateriile de artilerie, ocolind procedura complexă de aprobare. Artileria lovește în doar câteva minute după ce a primit coordonatele, iar trupele inamice nu mai au timp pur și simplu să-și schimbe pozițiile.