Ministerul rus al Apărării a primit în dotare un nou lot de tancuri modernizate de tip T-72B3M

foto

Agenția de presă Tass din Federația Rusă a anunțat că, pe 02.12.2022, întreprinderea de cercetare și producție Uralvagonzavod (parte a concernului Uralvagonzavod al corporației de stat Rostec) a livrat Ministerului rus al Apărării un lot de tancuri modernizate T-72B3M.

“Uralvagonzavod a transferat un nou lot de tancuri T-72B3M către Ministerul rus al Apărării. Lucrările de modernizare a T-72B la nivelul T-72B3 au fost efectuate ca parte a comenzilor de stat pentru apărare. Un complex de măsuri pentru modernizarea tancului șaptezeci și doi a fost dezvoltat de inginerii Biroului de Proiectare Ural. Acesta a afectat aproape toate sistemele, în urma cărora s-a îmbunătățit manevrabilitatea tancurilor, a crescut puterea de foc și nivelul de securitate al acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Uralvagonzavod.

Reprezentanții întreprinderii au remarcat faptul că noua protecție a tancului poate crește semnificativ supraviețuirea și eficacitatea utilizării vehiculelor blindate nu numai în lupta de arme combinate, ci și în timpul ostilităților cu utilizarea masivă a armelor antitanc.

În plus, tancurile T-72B3 modernizate sunt echipate și cu un nou sistem de conducere a focului, care automatizează procesul de pregătire a unei lovituri și îmbunătățește semnificativ precizia tragerii.

“Tancul este echipat cu un motor V-92S2 cu o capacitate de 1.000 de cai putere, cu un sistem de control automatizat pentru funcționare și reglare a regimului termic. Motorul a fost dezvoltat de specialiștii societății ChTZ-Uraltrak”, se mai precizează în comunicatul de presă al întreprinderii.

“Astăzi, Rusia are nevoie de ajutorul nostru, de ajutorul întreprinderii Uralvagonzavod. Prin urmare, lucrăm într-un mod special. Au fost crescute volumele de producție, iar atelierele lucrează non-stop. Toată lumea înțelege că acest lucru este important și necesar. Vom face tot ce depinde de noi”, a declarat Oleg Belousov, șeful atelierului de montaj mecanic de la Uralvagonzavod.

Potrivit redactorului șef al revistei Apărarea Națională, Igor Korotchenko, modernizarea tancurilor vechi face posibilă conferirea unui aspect modern, pe fundalul operațiunii militare speciale din Ucraina.

“O astfel de modernizare corespunde cel puțin așteptărilor și posibilităților. Având în vedere că numărul de tancuri vechi din bazele de depozitare este destul de mare, aceasta este o modalitate relativ ieftină și rapidă de a satura în mod oportun și eficient trupele cu vehicule blindate și, în special, cu tancuri”, a precizat acesta  într-un interviu pentru agenția Tass.

Expertul a sugerat că este mult mai dificil să crești producția de serie în astfel de volume, decât să realizezi modernizarea la unitățile existente ale Uralvagonzavod, în paralel cu aceasta.

Tancul T-72B3M reprezintă o versiune modernizată a tancului T-72B3, care a primit un nou sistem de vizare cu afișaj digital, precum și o cameră de televiziune cu vedere în spate. Blindajul vehiculului de luptă a fost întărit cu ecrane laterale cu module de protecție dinamică Relikt. În plus, tancul a primit un nou tun cu calibrul de 125 de milimetri, cu o capacitate de supraviețuire sporită a țevii, o nouă stație radio VHF de tip R-168-25U-2 Akveduk, un nou echipament de stingere a incendiilor și un sistem de ochire Sosna-U cu mai multe canale.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s