Dronele ucrainene au atacat pentru prima dată capitala Crimeii – Simferopol

foto

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a informat,  pe 11.12.2022, că sistemele de apărare antiaeriană au fost activate pentru respingerea unor atacuri cu drone executate asupra capitalei Simferopol.

Cu o zi înainte, apărarea antiaeriană din Crimeea a fost testată pentru prima dată în zona Simferopol, unde au fost reperate o serie de ținte aeriene, cel mai probabil drone ucrainene. Structurile antiaeriene au lucrat asupra țintelor identificate, distrugându-le. Conform datelor disponibile, exploziile pe cer au sunat peste partea centrală a orașului, precum și peste districtul Bakhchisarai. Situația este calmă în Simferopol, fără să fie înregistrate pagube.

“Apărarea antiaeriană a lucrat deasupra capitalei Simferopol. Toate serviciile funcționează normal. Rog populția să-și păstreze calmul și să aibă încredere doar în informațiile oficiale”, a scris Aksenov în mesajul său.

De la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei din Ucraina, pe teritoriul peninsulei Crimeea a fost introdus nivelul galben de amenințare teroristă, din cauza dronelor ucrainene, care au încercat să pătrundă și să lovească infrastructura militară și civilă. La Kiev, Crimeea este considerată ucraineană, așa că este apreciată drept necesară lovirea teritoriului acesteia. Consilierii președintelui Zelensky au declarat în repetate rânduri că peninsula Crimeea urmează să fie eliberată, inclusiv prin mijloace militare.

Anterior, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că, atâta timp cât Crimeea se află sub controlul Rusiei, nu se poate pune problema unor negocieri de pace. Kievul este de acord să discute despre încheierea unui tratat de pace numai după ce Rusia va returna toate teritoriile Ucrainei, va plăti despăgubiri, va extrăda toți criminalii de război și va renunța la armele nucleare. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru prima dată când atacurile cu drone executate de armata ucraineană vizează centrul administrativ al peninsulei Crimeea, respectiv orașul Simferopol. Acest fapt se explică prin absența în regiune a unor obiective militare importante.

Anterior, atacurile au fost orientate în special asupra zonelor în care sunt amplasate obiective militare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Cele mai multe dintre acestea au vizat orașul federal Sevastopol, unde este amplasat și Comandamentul FRMN.

Sursa: topwar.ru 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s