Atac cibernetic asupra Ministerului slovac al Apărării. Acesta a urmat unei vizite a ministrului în Ucraina și a fost asumat de o grupare rusească

foto

În cadrul dezbaterilor din Parlamentul Slovaciei asupra unei propuneri de demitere a guvernului, ministrul apărării, Jaroslav Naď, a declarat, pe 09.12.2022, că Ministerul slovac al Apărării a fost supus unui atac cibernetic semnificativ.

“Ministerul Apărării al Republicii Slovace se află în prezent sub un atac cibernetic masiv. Un anumit atacator și-a revendicat deja responsabilitatea. Este vorba despre o grupare rusească”, a subliniat ministrul, citat de agenția de presă TASR.

Naď a asociat atacul cibernetic cu vizita pe care a efectuat-o joi, 08 decembrie, în Ucraina, unde s-a deplasat împreună cu ministrul cconomiei, Karel Hirman, și cu ministrul de externe, Rastislav Káčera. “Probabil, au simțit nevoia să răsplătească într-un fel călătoria noastră în Ucraina”, a subliniat în mod ironic Naď.

Consiliul Național de Securitate al Slovaciei a refuzat să facă precizări asupra atacului cibernetic efectuat împotriva Ministerului Apărării. “Potrivit Legii securității cibernetice, suntem obligați să păstrăm tăcerea în ceea ce privește incidentele de acest gen”, a declarat putătorul de cuvânt al consiliului, Peter Habara.

Sursa: teraz.sk.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s