Din motive de securitate, Ucraina mută producția de drone pe teritoriul Cehiei

foto

În cadrul unei declarații pentru agenția de presă rusă RIA Novosti, consilierul șefului Republicii Populare Donețk, Igor Kimakovsky, a anunțat, pe 16.12.2022, că Republica Cehă va deveni platforma principală pentru producția de drone destinate Forțele Armate ale Ucrainei.

Potrivit precizărilor acestuia, Ucraina nu mai are posibilitatea de a organiza producția de drone pe teritoriul său, deoarece va cădea imediat sub loviturile rachetelor rusești, așa încât Kievul încearcă să transfere producția în străinătate, în special în Cehia.

“Acum autoritățile de la Kiev încearcă să extindă producția de drone ucrainene în Cehia. Adică, ei înțeleg că pe teritoriul Ucrainei nu mai sunt în siguranță și dezvoltă producția de drone acolo, angajând cetățeni ucraineni direct pe teritoriul ceh”, a menționat Kimakovsky.

Anterior, Republica Cehă și-a prezentat planurile de a angaja “câteva mii” de specialiști ucraineni la întreprinderile sale de apărare, deoarece industria de profil a republicii ar avea lipsă de “lucrători cu înaltă calificare”. La un acord în acest sens s-a ajuns la negocierile dintre premierul ceh, Petr Fiala, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. După cum au spus autoritățile de la Praga, acest lucru va fi benefic atât pentru Ucraina, cât și pentru Republica Cehă.

Este de remarcat faptul că cehii sunt destul de activi în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei. Pe lângă transferul de arme de producție sovietică, Republica Cehă oferă și asistență pentru repararea vehiculelor blindate ale armatei ucrainene. În plus, parlamentul țării a recunoscut autoritățile ruse drept regim care sprijină terorismul și a autorizat pregătirea militarilor ucraineni pe teritoriul republicii.

Surse: riafan.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s