Rusia a dislocat din nou în Republica Belarus trei avioane de tip MiG-31K purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun project a informat, într-o postare pe Twitter, că, pe 13.12.2022, trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal, aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost redislocate în Republica Belarus.

Cele trei aeronave, cu numerele de înregistrare RF-95194, RF-92445 și RF-92215, au aterizat pe aerodromul din Machulishchi.

După cum a informat sursa din Republica Belarus, pe 14.12.2022, pe același aerodrom a fost adus și un avion AWACS de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-93966 (număr de bord 37 roșu).

Aceste redislocări de tehnică pot reprezenta un indiciu pentru pregătirea de către trupele ruse a unor acțiuni de amploare cu întrebuințarea aviației. Nu este exclus ca acestea să facă parte dintr-o ofensivă la scară largă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în Ucraina.

Potrivit reprezentanților politici ai Ucrainei, partea rusă au putea să declanșeze “o mare ofensivă” în primele luni ale anului 2023 (ianuarie, februarie).

Trebuie precizat faptul că, în ultima perioadă, trupele ruse au preluat din nou inițiativa strategică în cadrul operației militare speciale și au trecut la ofensivă în aproape toate sectoarele frontului. Acest lucru este cel mai vizibil în Republica Populară Donețk, unde militarii ruși sunt foarte aproape de cucerirea localității strategice Artemovsk (Bakhmut).

În perioada 16 octombrie – 01 decembrie, pe aerodromul din Machulishchi s-au aflat alte trei avioane de tip MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal. În acest timp, aeronavele, cu numerele de înregistrare RF-92462, RF-92339 și RF-92333, au efectuat mai multe misiuni de zbor, care i-au îngrijorat pe reprezentanții militari ai Ucrainei. Fiecare decolare a unui avion de acest tip în Republica Belarus a fost urmată de declanșarea unei alerte aeriene pe întreg teritoriul ucrainean.

În paralel, pe teritoriul Republicii Belarus a fost formată o grupare comună de trupe, din care fac parte aproximativ 9.000 de militari ruși. Pentru dotarea acestora, în republică sosesc în continuare platforme feroviare încărcate cu diferite categorii de tehnică militară.

De asemenea, în prezent, în cadrul Forțelor Armate ale Republicii Belarus se află în curs de desfășurare o verificare inopinată asupra nivelului de pregătire al trupelor, care include redislocări de tehnică și personal în apropierea frontierei cu Ucraina.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s