Putin a analizat cu conducerea militară evoluțiile din Ucraina. Sunt așteptate noi decizii privind consolidarea acțiunilor trupelor ruse

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 16.12.2022, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a efectuat o vizită de lucru la Statul major al operației militare speciale, unde a audiat o serie de rapoarte ale comandanților militari privind planurile de acțiune pe termen scurt și mediu.

“Dragi tovarăși, îi vom asculta pe comandanții de pe fiecare direcție operațională și aș dori să știu propunerile dumneavoastră cu privire la acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus șeful statului rus în cadrul întâlnirii.

După cum rezultă din imaginile publicate sâmbătă de Ministerul rus al Apărării, la evenimentul organizat în punctul de comandă al Grupării de Forțe Întrunite au fost prezenți ministrul apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valery Gerasimov. Printre vorbitori s-a numărat și comandantul grupării de trupe din zona operației militare speciale, Serghei Surovikin.

Întâlnirea președintelui Putin cu comandanții militari a provocat o reacție intensă și multe comentarii ale experților pe canalele de televiziune occidentale. Astfel, în mass-media vest-europeană, s-a remarcat faptul că apariția informațiilor potrivit cărora președintele Rusiei a lucrat la Statul major al operației militare speciale practic pe tot parcursul zilei de vineri, “nu poate fi ignorată”. În special, acest lucru este considerat “un fel de semnal către Kiev” că “Rusia nu numai că nu se va retrage, ci este gata să-și consolideze componenta militară în timpul operațiunii din Ucraina”.

Între altele, a atras atenția un raport al așa-numitului Institut de studiere a războiului (Institute of the Study of War, ISW) din Statele Unite. Angajații acestui institut au semnalat cât de important este anunțul privind vizita președintelui rus la Minsk, programată pentru luni, 19 decembrie. Aceștia apreciază că în Republica Belarus, Vladimir Putin ar putea discuta cu Alexandr Lukașenko o nouă opțiune privind “invazia Kievului”. Se presupune că acest lucru poate decurge din manevrele executate de armata Republicii Belarus la granița cu Ucraina.

Mass-media occidentală a acordat o atenție specială și faptului că, imediat după ce a lucrat la Statul major al operației militare speciale, președintele rus a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Securitate. Se presupune că acolo au fost luate “noi decizii anti-ucrainene”.

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s