Ministrul rus al apărării a inspectat trupele din zona operației militare speciale

foto

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunțat, pe 18.12.2022, că ministrul Serghei Şoigu a inspectat gruparea de trupe din zona operației militare speciale și a discutat cu militarii din prima linie.

După cum au informat reprezentanții departamentului militar, în cadrul unei vizite de lucru în Regiunea Militară Sud, Serghei Șoigu s-a deplasat cu elicopterul în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile unităților ruse pe linia frontului. (Video)

“În prima linie, Serghei Șoigu a vorbit cu militarii ruși și a mulțumit personalului pentru performanțele obținute în timpul îndeplinirii exemplare a misiunilor de luptă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

În punctul de comandă al grupării ruse, ministrul apărării a audiat rapoarte de la comandanți cu privire la situația și acțiunile actuale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse. Ministrul Serghei Șoigu a acordat o atenție specială modului de  organizare a asigurării tehnico-materiale a grupării, condițiilor de desfășurare a personalului pe teren și activității unităților logistice și medicale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deplasarea ministrului apărării în zona operației militare speciale are loc la numai o zi după vizita efectuată vineri de președintele rus, Vladimir Putin, la Statul major al acesteia, amplasat în Centrul național pentru conducerea apărării Federației Ruse din Moscova. În același timp, aceasta precede convorbirile de la Minsk planificate pentru luni, 19 decembrie, între peședinții Federației Ruse și Republicii Belarus, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, la care se presupune că vor fi prezenți și miniștrii apărării din cele două state.

Această succesiune de evenimente, concentrată într-un timp atât de scurt, arată faptul că autoritățile de la Moscova pregătesc și implementează noi decizii în ceea ce privește evoluțiile conflictului din Ucraina.

În ultima perioadă, reprezentanții ucraineni vorbesc tot mai mult despre faptul că Federația Rusă va declanșa o nouă ofensivă în nordul țării, de pe teritoriul Republicii Belarus. Potrivit acestora, deocamdată, cele două state nu au concentrate forțe suficiente pentru un astfel de demers și se estimează că pregătirile vor fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2023.

Spre deosebire de ofensiva anterioară din luna februarie a acestui an, care a vizat capitala Ucrainei, Kiev, se presupune că de această dată, trupele din Federația Rusă, care vor fi sprijinite și de militari din Republica Belarus, vor pătrunde pe teritoriul ucrainean în partea de vest a acestuia, pentru a tăia sprijinul militar occidental, care vine, în special, din Polonia.

Nu este exclus însă ca anumite acțiuni ofensive ale Rusiei să fie declanșate chiar înainte de Anul Nou, în cele patru regiuni incluse recent în compunerea statului rus sau chiar în alte regiuni din sudul și estul Ucrainei, respectiv Nikolaev, Odesa, Harkov ori Sumy.

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s