În urma atacurilor repetate asupra Bazei Aeriene Engels, Rusia și-a dispersat bombardierele strategice pe alte aerodromuri

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuriy Ignat, a declarat că, după ultimele evenimente legate de atacul unei drone ucrainene asupra aerodromului din Engels, partea ucraineană se așteaptă ca Rusia să lanseze o nouă lovitură masivă cu rachete de croazieră.

După cum a precizat acesta, amenințarea unui atac cu rachete, întărit de dronele “iraniene” Shahed-136 și Shahed-131, se menține, cu toate că există și “o veste bună”. Potrivit informațiilor ucrainene primite de la americani, comandamentul rus a dispersat bombardierele Tu-95 purtătoare de rachete strategice, transferând o parte din aceste aeronave pe alte aerodromuri. Ca urmare a acestui fapt, oficialii de la Kiev afirmă că activitatea bombardierelor strategice rusești “a scăzut semnificativ”.

“În urma evenimentelor de ieri, se observă că acolo sunt dispersate avioanele, respectiv de pe aerodromul din Engels al Aviației Strategice. Desigur, un anumit număr de aeronave a mai rămas pe aerodrom, dar, până seara, activitatea aeronavelor inamice a fost redusă semnificativ”, a menționat Ignat.

Cu toate acestea, potrivit sursei rusești, se menține și amenințarea executării unor lovituri cu rachete de croazieră Kalibr de pe navele Flotei ruse din Marea Neagră. Navele purtătoare de rachete intră periodic în serviciul de luptă, în deplină pregătire pentru a folosi rachetele de croazieră împotriva teritoriului Ucrainei. În spatele rachetelor, pot urma dronele kamikaze, așa cum a precizat și oficialul ucrainean. Yuriy Ignat a spus că apărarea antiaeriană ucraineană este pregătită să se întâlnească cu dronele rusești, pentru că a doborât deja 70 de UAV-uri în ultimele zile.

“În ultimele două săptămâni, Rusia a atacat teritoriul ucrainean cu drone de asalt din al doilea lot de UAV-uri  iraniene, pe care l-a primit. Este vorba despre aproximativ 250 de drone. Până la 70 de drone au fost deja distruse de apărarea antiaeriană ucraineană”, a concluzionat Ignat. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) sunt dislocate două regimente de aviație aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Este vorba despre Regimentul 121 Aviație de Bombardament și Regimentul 184 Aviație de Bombardament. Primul dintre acestea dispune de 16 bombardiere strategice de tip Tu-160, din care o parte nu sunt operaționale, fiind supuse unor procese de reparații și modernizare. În dotarea celui de-al doilea regiment se află 18 bombardiere strategice de tip Tu-95MS.

Potrivit surselor deschise și rețelelor de socializare, după cel de-al doilea atac cu dronă asupra aerodromului din Engels, care a fost efectuat pe 26 decembrie, o parte dintre avioanele Tu-95MS au fost ridicate în aer și s-au deplasat în direcția est, cel mai probabil pe aerodromul din Ukrainka al Diviziei 326 Aviație de Bombardament. Deși pe același aerodrom sunt concentrat alte aproximativ 30 de avioane Tu-95MS, acesta se află la o distanță suficient de mare încât să nu poată fi lovit de dronele ucrainene.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s