Un submarin nuclear, o navă purtătoare de rachete și un dragor maritim au fost introduse în dotarea Forțelor Navale rusești

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 29.12.2022, au fost arborate simultan drapelele de luptă pe submarinul nuclear Generalissimus Suvorov, nava mică purtătoare de rachete Grad și dragorul maritim Anatoli Shlemov, ceea ce semnifică introducerea acestora în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Potrivit agențiilor de presă Interfax și Tass, comenzile pentru ridicarea drapelelor au fost date de președintele rus, Vladimir Putin, și de ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, care au participat la ceremonie în regim de videoconferință.

Submarinul nuclear Generalissimus Suvorov, care a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific, este cel de-al șaselea submarin strategic purtător de rachete din clasele Borey și Borey-A livrat Forțelor Navale. La bordul acestuia se află 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava. Potrivit programului de stat pentru înzestrare aflat în vigoare, pentru Forțele Navale rusești vor mai fi construite alte patru submarine din clasa Borey-A.

Nava mică purtătoare de rachete Grad este a zecea dintr-o serie de 12 nave din clasa Buyan-M comandate pentru Forțele Navale. Aceasta a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică. Nava este dotată cu noi sisteme de rachete și artilerie, precum și cu noi echipamente contradiversiune, radiotehnice și de apărare antiaeriană.

Anatoli Shlemov este al șaptelea dragor maritim de generație nouă Proiect 12700. Dragorul a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific. Pe termen mediu, este planificată livrarea către Forțele Navale ale Federației Ruse a altor 10 nave de acest tip.

În timpul ceremoniei de introducere în înzestrare a celor trei nave de luptă, președintele Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă va crește ritmul și numărul navelor de război aflate în construcție și va antrena echipajele acestora, ținând cont de experiența dobândită, inclusiv în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina.

„Vom crește ritmul și volumul de construcție a navelor din diverse proiecte, le vom dota cu cele mai moderne arme, vom efectua pregătirea operațională și de luptă pentru marinari, ținând cont de experiența dobândită, inclusiv în timpul operațiunii militare speciale, într-un cuvânt, vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura în mod fiabil securitatea Federației Ruse și protecția intereselor noastre naționale pe oceanele lumii”, a spus șeful statului rus.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s