Atac masiv cu rachete rusești de croazieră în desfășurare în Ucraina. Este al treilea val de lovituri din luna decembrie

foto

În dimineața zilei de 29.12.2022, pe întreg teritoriul Ucrainei au fost declanșate alertele aeriene, care anunță un nou atac masiv cu rachete de croazieră declanșat de Forțele Armate ale Federației Ruse. Acesta a fost confirmat de guvernatorii regiunilor ucrainene, între care și șeful Regiunii Nikolaev, Vitaly Kim, care a vorbit despre “pericolul atacurilor aeriene”.

Primele două rachete de croazieră au fost semnalate deasupra localității Konotop din Regiunea Sumy. Potrivit unor informații preliminare, acestea se deplasează în direcția orașului Brovary din Regiunea Kiev.

Partea ucraineană a făcut o serie de anunțuri și în ceea ce privește activarea apărării antiaeriene.

Șefii orașelor controlate de regimul de la Kiev îndeamnă populația să nu iasă în stradă și să-și încarce telefoanele mobile, în caz de întrerupere de urgență a curentului electric. Aparent, un telefon mobil încărcat este considerat mai important decât, de exemplu, aprovizionarea cu apă.

În localitatea Odesa, “unde autoritățile locale sunt ocupate cu demolarea unui monument închinat fondatorilor orașului”, întreruperile de curent au început deja și fără loviturile cu rachete.

Oleksiy Arestovich, consilier în Biroul președintelui Zelensky, a declarat că “astăzi, peste 100 de rachete sunt planificate să fie trimise în mai multe valuri în Ucraina”. Potrivit precizărilor sale, una dintre țintele principale ale acestora va fi capitala Kiev.

Există chiar informații despre o rachetă care a fost deja doborâtă deasupra Kievului. Experții militari ucraineni apreciază că “acest lucru ar putea reprezenta o verificare a sistemului de apărare antiaeriană al capitalei, înaintea executării unor noi lovituri”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Lansarea unui nou atac masiv cu rachete de croazieră cu bazare aeriană și maritimă asupra Ucrainei a fost confirmată și pe rețelele de socializare.

Surse rusești de pe Twitter au semnalat faptul că Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse este implicată în lansările de rachete de croazieră asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. Potrivit acestora, peste 10 bombardiere strategice de tip Tu-95MS se află în aer.

Trebuie remarcat faptul că este vorba despre cel de-al treilea atac masiv cu rachete al trupelor ruse din această lună. Primele două atacuri au fost efectuate pe 05 și 16 decembrie.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s