Rusia încheie anul 2022 cu gândul la Ucraina: Discursul lui Putin printre militari și un nou atac masiv cu rachete asupra teritoriului ucrainean 

foto

Ultima zi din anul 2022 a fost dedicată aproape în întregime de conducerea politico-militară a statului rus operației militare speciale din Ucraina. Președintele a vizitat Statul major al Regiunii Militare Sud din Rostov pe Don, de unde s-a adresat națiunii cu mesajul de Anul Nou, l-a decorat pe generalul Surovikin și a acordat drapele de luptă Corpurilor 1 și 2 Armată din Republicile Populare Donețk și Lugansk. În acest timp, un nou atac masiv cu rachete de croazieră a fost lansat asupra Ucrainei. Cerul din Regiunea Astrakhan s-a umplut de rachete Kalibr lansate de nave de luptă ale Flotilei din Marea Caspică.

În dimineața zilei de 31 decembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a deplasat la Statul major al Regiunii Militare Sud din Rostov pe Don, fiind însoțit de ministrul apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

Cu această ocazie, șeful statului rus s-a adresat națiunii, cu mesajul tradițional de Anul Nou, fiind înconjurat de militarii participanți la operația militară specială din Ucraina. Discursul președintelui a inclus cel mai lung mesaj de acest gen, cu o durată de nouă minute.

De asemenea, Vladimir Putin a acordat o serie de distincții militarilor care s-au evidențiat în timpul conflictului din Ucraina. Între altele, generalul Surovikin, care conduce Gruparea de trupe ruse din zona operației militare speciale, a primit Ordinul Sf. Gheorghe, clasa a III-a.

În același timp, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a înmânat drapelele de luptă comandanților Corpurilor 1 și 2 Armată din Republicile Populare Donețk și Lugansk, ceea ce înseamnă includerea acestora în structura armatei ruse.

În paralel cu ceremoniile desfășurate la Rostov pe Don, Rusia a declanșat un nou atac masiv cu rachete de croazieră cu bazare maritimă și aeriană asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei. Centrul de greutate al atacului a fost reprezentat de Marea Caspică, de unde navele de luptă rusești au efectuat lansări multiple de rachete de croazieră de tip Kalibr. (Video)

Atacul a fost confirmat și pe rețelele de socializare, unde au fost prezentate o serie de materiale cu rachetele rusești deplasându-se către teritoriul ucrainean. Acestea au semnalat și prezența în aer a unor bombardiere strategice rusești, probabil de tip Tu-95MS.

Noul atac a fost oarecum surprinzător, ținând cont de faptul că lovituri similare au fost executate cu numai două zile în urmă, respectiv pe 29 decembrie. În ultima perioadă, trupele ruse au efectuat lansări masive de rachete de croazieră la intervale de peste 10 zile. Astfel, atacurile anterioare din luna decembrie au avut loc pe 05, 16 și 29 decembrie.

Surse: militarynews.ru, iz.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s