Trupele ruse continuă să se înarmeze: Alte trei bombardiere Su-34M au fost introduse în dotarea Forțelor Aerocosmice

foto

Corporația întrunită constructoare de avioane (OAK) din Federația Rusă, parte a corporației de stat Rostec, a anunțat că, în ultimele zile ale anului trecut (cel mai probabil pe 29.12.2022), Întreprinderea de aviație V.P. Chkalovsk din Novosibirsk a predat Forțelor Aerocosmice încă un lot format din trei bombardiere de front de tip Su-34M (Su-34NVO).

Este vorba despre al treilea lot de aeronave Su-34M din anul 2022 și al patrulea lot general produs în cadrul noului contract de trei ani încheiat în iunie 2020 de Ministerul Apărării al Federației Ruse cu OAK, pentru achiziționarea a 24 de bombardiere modernizate Su-34M.

Primele patru avioane din acest contract au fost construite la Întreprinderea de aviație din Novosibirsk în 2021 și au fost transferate, în noiembrie 2021, pe aerodromul Khurba (lângă Komsomolsk pe Amur, Ținutul Khabarovsk) aparținând Regimentului 277 Aviație de Bombardament din cadrul Diviziei 303 Aviație Mixtă a Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană (Regiunea Militară Est).

Ulterior, în anul 2022, încă două loturi de bombardiere Su-34M au fost transferate Forțelor Aerocosmice: în luna iunie, patru aeronave au fost livrate și incluse în dotarea Regimentului 277 Aviație de Bombardament, iar în noiembrie au fost furnizate încă trei avioane.

Deși numerele de bord ale bombardierelor Su-34M livrate în 2022 au fost retușate în materialele foto și video oficiale, se poate presupune că acestea au făcut posibilă reînzestrarea celei de-a treia escadrile a regimentului cu aeronave de acest tip. Anterior, în perioada 2016-2017, Regimentului 277 Aviație de Bombardament din Khurba a primit 26 de bombardiere Su-34, cu care au fost dotate două escadrile de aviație. Două avioane au fost pierdute, pe 18 ianuarie 2019, în timpul unei coliziuni în aer. Cea de-a treia escadrilă a regimentului a menținut în serviciul de luptă bombardiere de front Su-24M2, transferate la aceasta în timpul reînzestrării celorlalte două escadrile. Trebuie precizat faptul că, din cauza pierderilor suferite în luptă în anul 2022, regimentul rămâne încă incomplet.  

Ultimele trei avioane Su-34M construite de Întreprinderea de aviație din Novosibirsk și predate Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt ultimele aeronave ale programului uzinei pentru anul 2022. Astfel, numărul total de avioane Su-34M construite în 2022 s-a ridicat la zece unități, iar numărul total de aeronave fabricate în baza contractului din 2020 este de 14 unități.

Din fotografiile publicate pe 29 decembrie, rezultă că unul dintre bombardierele Su-34M are numărul de bord 03 albastru. Se poate presupune astfel că cele trei aeronave au numere de bord albastre, de la 01 la 03. Probabil, aceste aeronave au fost livrate unui nou regiment de aviație, care nu a utilizat anterior bombardiere Su-34.

Numărul total de bombardiere de front Su-34 construite în Federația Rusă a ajuns la 153 de unități, inclusiv șapte avioane experimentale și din producția de pre-serie.

Conform informațiilor disponibile din sursele publice, în luna august 2022, Ministerul rus al Apărării a încheiat un nou contract cu OAK pentru producerea unui număr neprecizat de avioane Su-34M. Potrivit anumitor surse neoficiale, ar fi vorba de 15 aeronave de acest tip. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Înaintea începerii livrărilor de bombardiere modernizate Su-34M, trupele ruse dispuneau de aproximativ 120 de avioane Su-34, cu care au fost formate 10 escadrile.

Fiecare dintre cele patru Regiuni Militare dispunea de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane).

De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 aeronave) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant al Forțelor Aeriene din Lipetsk. 

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s