Patrushev: Operațiunea militară specială din Ucraina nu este un conflict între Moscova și Kiev

foto

În cadrul unui interviu acordat ziarului Argumente și fapte, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev, a declarat, pe 09.01.2023, că operațiunea militară specială din Ucraina nu este un conflict între Moscova și Kiev. De fapt, este vorba despre o confruntare între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, condusă de SUA.

Potrivit oficialului rus, criza din Ucraina reprezintă o încercare a statelor occidentale de a intra într-o confruntare cu Rusia, prin intermediul ucrainenilor.

“De aceea, întreaga poveste cu Ucraina a și fost începută la Washington, pentru a perfecționa tehnologiile de dezbinare a unei singure națiuni”, a precizat Patrushev.

După cum a remarcat acesta, armata rusă nu desfășoară operațiuni militare împotriva cetățenilor ucraineni, “deoarece nu simțim sentimente negative față de poporul vecin”.

În opinia sa, “rușii, prin definiție, nu sunt capabili să simtă ură față de ucrainenii obișnuiți”.

Oficialul de la Moscova a subliniat faptul că poporul rus nu este deloc străin față de tradițiile ucrainene. De asemenea, la rândul lor, și ucrainenii obișnuiți cunosc bine și iubesc cultura rusă. El a menționat faptul că, pe teritoriul Peninsulei Crimeea, ucraineana rămâne una din limbile de stat ale regiunii, iar în sudul Orientului Îndepărtat, unde trăiesc mulți etnici ucraineni, nimeni nu le interzice să-și păstreze tradițiile.  

Potrivit lui Patrushev, Occidentul acționează împotriva Rusiei cel mai adesea prin procură, în acest caz, ucraineană. Statele Unite și Marea Britanie distrug efectiv ucrainenii ca națiune.

“Cu cât cetățenii Ucrainei își vor da seama mai repede că Occidentul luptă împotriva Rusiei cu mâinile lor, cu atât mai multe vieți vor fi salvate”, a concluzionat Nikolai Patrushev.

Sursa: towar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s