Rușii au finalizat testele de lansare a “torpilelor nucleare” Poseidon de la bordul primei paltforme purtătoare – submarinul Belgorod

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.01.2023, citând o sursă apropiată departamentului militar, că echipajul submarinului nuclear cu destinație specială Belgorod a finalizat testele de lansare a unei machete a dronei nucleare subacvatice Poseidon, cunoscută în Occident sub denumirea de “torpila nucleară”.

“Submarinul Belgorod a încheiat testele de lansare a machetei torpilei Poseidon”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, scopul testelor a constat în verificarea funcționării sistemului de lansare a torpilelor Poseidon, iar acesta a fost atins.

“Lansările super-torpilei Poseidon au fost efectuate pentru a clarifica comportamentul submarinului la diferite adâncimi după lansare”, a spus sursa.

În iunie 2022, agenția de presă Tass, citând o sursă din industria construcțiilor navale, a informat că submarinul nuclear Belgorod a fost supus testelor de stat în Marea Barents.

Prima platformă purtătoare de drone nucleare subacvatice Poseidon, submarinul Belgorod, Proiect 09852, a fost lansată la apă pe 23 aprilie 2019, la Șantierul naval Sevmash, parte a Corporației întrunite constructoare de nave. Transferul acestuia către Flota din Oceanul Pacific a avut loc pe 08 iulie 2022. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul K-329 Belgorod va funcționa în calitate de paltformă experimentală pentru torpilele nucleare Poseidon. Primul submarin care va fi dotat cu astfel de armamente, submarinul Habarovsk, Proiect 09851, urmează să fie lansat la apă în anul 2023.

În total, Forțele Navale ale Federației Ruse ar urma să dețină patru platforme purtătoare de torpile Poseidon: două la Flota din Oceanul Pacific și două la Flota de Nord. 

Torpilele Poseidon sunt destinate pentru livrarea de focoase nucleare către zonele de coastă ale unui adversar potențial, pentru a distruge elemente importante ale infrastructurii economice a acestuia și pentru a provoca daune garantate inaccepatabile pe teritoriul țării, prin crearea unor zone vaste de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe devastatoare ale unei explozii nucleare.

Submarinul Belgorod va fi capabil să poarte până la șase torpile nucleare de tip Poseidon.  

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s