Foști oficiali americani apreciază că Ucraina se află într-un “impas militar”, iar timpul lucrează împotriva ei

foto

În cadrul unui articol scris pentru cotidianul The Washington Post, Condoleezza Rice și Robert Gates au semnalat faptul că, deși răspunsul Kievului la invazia rusă a fost “unul eroic”, iar armata ucraineană a obținut rezultate “strălucitoare”, timpul lucrează împotriva Ucrainei.

Foștii politicieni americani, care au ocupat funcțiile de secretar de stat (Rice) și șef al Pentagonului (Gates) au remarcat că economia Ucrainei este distrusă, iar Kievul este complet dependent de ajutorul Occidentului, atât din punct de vedere economic, cât și militar. Potrivit precizărilor acestora, milioane de locuitori au fugit din Ucraina, infrastructura se prăbușește, iar o mare parte din bogăția sa minerală, potențialul industrial și terenurile agricole se află sub controlul Rusiei. În aceste condiții, cu cât conflictul va dura mai mult, cu atât Zelensky va primi mai puțină asistență.

Rice și Gates au ajuns la concluzia că dacă Ucraina nu lansează o ofensivă în viitorul apropiat și nu întoarce situația în favoarea sa, atunci înfrângerea ei este inevitabilă. Cel mai important lucru în acest sens este reprezentat de factorul timp. Problema reală este că Kievul, practic, nu mai are timp.

După cum au menționat cei doi foști oameni politici, dacă se îndepărtează tot “balastul verbal” despre sprijinul Ucrainei de către țările occidentale, se poate constata că, de fapt, doar Statele Unite mai oferă acum asistență militară, dar și Washingtonul are o limită.

În prezent, Kievul este complet dependent de asistența occidentală, iar în cazul încetării acesteia, țara se va prăbuși pur și simplu. Nimeni nu trebuie să mizeze pe faptul că Moscova va face concesii și va returna teritoriile Republicilor Populare Donețk și Lugansk sau ale Regiunilor Herson și Zaporojie, pentru că acest lucru nu se va întâmpla. Putin a spus clar că acestea sunt regiuni rusești. În același timp, nu trebuie inoculată ideea că armata rusă va pierde războiul. Rușii ar putea chiar să înghețe conflictul pentru o perioadă de timp și să-și dezvolte puterea de a lovi din nou.

“Pentru Putin, înfrângerea nu este o opțiune. El trebuie să-și păstreze controlul asupra pozițiilor din estul și sudul Ucrainei, care în viitor vor deveni o trambulină pentru o ofensivă reînnoită, pentru a stabili controlul asupra restului coastei ucrainene a Mării Negre, a întregului Donbas și apoi să se mute mai spre vest”, au scris foștii oficiali americani.

“Acum, Ucraina se află într-un impas militar, fiind incapabilă să învingă în mod independent Rusia. Dacă Forțele Armate ale Ucrainei nu vor reuși în viitorul apropiat să iasă din această situație, atunci Statele Unite și Europa vor începe să împingă Kievul spre pace. Aceștia au o astfel de oportunitate, deoarece controlează complet economia ucraineană”, au concluzionat Condoleezza Rice și Robert Gates.

Surse: topwar.ru, vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s