Putin se laudă cu capabilitățile de apărare antiaeriană: Rusia produce rachete antiaeriene cât toate celelalte state la un loc

foto

Aflat într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg, pe 18.01.2023, președintele rus, Vladimir Putin, s-a deplasat la uzina Obukhov, care face parte din concernul Almaz-Antey. Cu această ocazie, șeful statului rus a declarat că industria de apărare din Rusia produce anual la fel de multe rachete de apărare antiaeriană cât toate celelate state la un loc, iar acest lucru dă încredere în victoria împotriva Ucrainei.

“Noi, de exemplu, prin rachetele de apărare antiaeriană pe care le produceți într-un an, depășim de peste trei ori producția similară din ​​Statele Unite. În general, industria noastră de apărare produce aproximativ aceeași cantitate de rachete de apărare antiaeriană cât toate întreprinderile industriale ale lumii la un loc. Producția noastră este comparabilă cu producția mondială în acest domeniu”, a spus președintele.

Între altele, Vladimir Putin a precizat că victoria Rusiei în Ucraina este inevitabilă, deoarece se bazează pe unitatea poporului rus, pe eroismul luptătorilor participanți la operația militară specială și pe munca industriei de apărare.

“Din punctul de vedere al rezultatului final și al victoriei, care este inevitabilă, sunt câteva lucruri care nu au dispărut și care stau la baza succesului nostru. Este vorba despre unitatea și solidaritatea cetățenilor ruși, a poporului rus multinațional. Este vorba despre curajul și eroismul luptătorilor noștri ca parte a operației militare speciale și în prima linie și, bineînțeles, munca din Complexul Militar Industrial, a unor întreprinderi precum cea a dumneavoastră”, a menționat Vladimir Putin. (Video)

“Fiecare dintre aceste legături: industria, starea finanțelor publice și sfera socială, inclusiv cele legate de sprijinirea familiilor care necesită o atenție specială din partea statului și asistența medicală – toate acestea creează baza dezvoltării și a victoriei noastre efective. Acestea sunt asigurate. Nu am nicio îndoială în privința asta”, a concluzionat Putin. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși rachetele de apărare antiaeriană sunt importante, războiul se câștigă, totuși cu armamente ofensive, iar în acest domeniu Rusia nu stă la fel de bine.

Ultimele luni ale conflictului din Ucraina au confirmat teoria potrivit căreia “ceea ce se produce nu se termină niciodată”. Acest lucru este adevărat, numai că ritmul poate să nu fie cel așteptat. De exemplu, ultimele atacuri masive cu rachete de croazieră ale trupelor ruse au fost executate preponderant cu rachete cu bazare aeriană și navală. În ceea ce privește platformele terestre de tip Iskander, se poate constata că acestea au luat o pauză, cel mai probabil din cauza numărului insuficient de rachete. Acest lucru se poate întâmpla, la un moment dat, și cu alte tipuri de rachete, precum Kalibr sau H-101. Nu vor dispărea complet de pe front, dar, deși întreprinderile de producție au trecut la lucrul pe trei schimburi, s-ar putea să existe sincope în aprovizionarea cu acestea.

Acesta este și motivul pentru care, se pare că reprezentanții ruși negociază în continuare achiziționarea unor rachete balistice din Iran.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s