Rusia trimite tancuri vechi în Republica Belarus: Presa străină consideră redislocarea trupelor “o înșelăciune”

foto

În cadrul unui interviu acordat publicației ASPI Strategist, generalul australian în retragere Mick Ryan a declarat, pe 18.01.2023, că reprezentanții militari ruși induc în eroare regimul de la Kiev, trimițând unități în Republica Belarus și încercând să forțeze inamicul să-și redistribuie forțele în nordul țării, slăbind alte direcții.

“Rusia trimite trenuri pline cu tancuri vechi în Republica Belarus. Dar asta nu înseamnă că va invada Ucraina de acolo. Este vorba mai degrabă despre o dovadă că rușii desfășoară o campanie de înșelăciune, pentru a forța mai multe trupe ucrainene să fie mutate la graniță”, consideră generalul, care și-a exprimat opiniile în presa străină.

Mass-media rusești au reacționat la aceste declarații, semnalând faptul că în Republica Belarus au fost transferate cele mai recente modificări ale tancului T-72B3, precum și versiuni avansate ale sistemului de apărare aeriană Tor-M2.

Anterior, reprezentanții Ministerului rus de Externe au explicat faptul că Ministerul Apărării intenționează să desfășoare în Republica Belarus până la 9.000 de militari, 170 de tancuri, 200 de vehicule blindate, precum și 100 de tunuri și mortiere cu un calibru de peste 100 de milimetri, creând astfel “o barieră în calea forțelor NATO”.

În același timp, atât în ​​Occident, cât și la Kiev, există temeri privind o eventuală ofensivă a trupelor ruse din această țară. Armata ucraineană a distrus deja o serie de căi de comunicații de la granița cu Republica Belarus, în special prin aruncarea în aer a podurilor, și lucrează la fortificarea unor linii de apărare.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s