Pentru a doua oară de la începutul anului 2023, Rusia a declanșat un atac masiv cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

foto

În dimineața zilei de 26.01.2023, Forțele Armate ale Federației Ruse au declanșat un nou atac masiv cu rachete de croazieră asupra teritoriului Ucrainei. Aceasta au întrebuințat, în special, rachete de croazieră cu bazare aeriană și navală. Pe întreg teritoriul ucrainean, au fost declanșate, progresiv, alerte aeriene, care avertizează asupra atacurilor cu rachete rusești.

Potrivit agenției ruse de presă Tass, alarmele aeriene au fost declanșate au în Ucraina la ora 07:37 (ora Moscovei). În primul rând, sirenele început să sune în Regiunile Dnepropetrovsk și Harkov, precum și în partea controlată de Kiev a Regiunii Zaporojie. Ulterior, a fost anunțată o alertă aeriană în Regiunile Nikolaev, Odesa, Poltava și Sumy.

De asemenea, la ora 08:45, au sunat sirenele în capitala Kiev, apoi în toată Regiunea Kiev, precum și în Regiunile Vinnitsa, Jytomyr, Kirovograd, Cherkasy și Cernigov.

Până la ora 09:13, zona de alertă aeriană a acoperit întreg teritoriul țării.

Guvernatorul Regiunii Nikolaev, Vitaliy Kim, a publicat online rapoarte conform cărora, în urmă cu câteva minute, rachete de croazieră rusești au intrat în spațiul aerian ucrainean. În acest sens, după cum scriu operatorii de energie din Ucraina, a fost efectuată o întrerupere timpurie a curentului în mai multe regiuni. Printre acestea se numără Regiunile Nikolaev, Kiev și Cherkasy.

Se pare că rachetele de croazieră au apărut și deasupra Regiunii Dnepropetrovsk, unde una dintre instalațiile industriale a fost lovită și în cursul nopții. Și șeful biroului lui Zelensky, Yermak, a anunțat deja că mai multe rachete rusești au fost doborâte.

Anterior, în seara zilei de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, sirenele de raid aerian au fost pornite într-o serie de regiuni din estul, sudul și centrul Ucrainei. Mass-media ucraineană a raportat explozii în mai multe regiuni, inclusiv în Cerkasy și Dnepropetrovsk. Cel mai probabil, acestea au fost produse de atacurile cu drone kamikaze de tip Geran. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Surse rusești și ucrainene de pe rețelele de socializare au confirmat atacul cu rachete din 26 ianuarie.

Mai multe postări de pe Twitter și Telegram au anunțat prezența în zona Mării Caspice a unor bombardiere strategice de tip Tu-95MS, care au lansat rachete de croazieră în direcția Ucrainei. De asemenea, acestea au informat despre prezența în Marea Neagră a unor nave rusești dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

Este pentru a doua oară de la începutul anului 2023 când forțele ruse lovesc obiective militare și de infrastructură de pe teritoriul ucrainean. Primul atac de acest tip a fost efectuat pe 14 ianuarie.

Pe parcursul lunii decembrie, au fost executate trei atacuri masive cu rachete de croazieră, în zilele de 05, 16 și 29, respectiv câte unul în fiecare decadă. 

Surse: tass.ru, topwar.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s