Piloții militari iranieni au început antrenamentele în Rusia pe avioanele de vânătoare de tip Su-35S

foto

Potrivit portalului rusesc topcor.ru, în paralel cu producția de avioane pentru Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, Întreprinderea de aviație Yu.A. Gagarin din Komsomolsk pe Amur îndeplinește și comenzi pentru parteneri străini. Astfel, un prim lot de avioane de vânătoare de tip Su-35S, format din 24 de unități, ar trebui să ajungă la baza aeriană iraniană din Isfahan în luna martie a acestui an.

Aproximativ 100 de piloți aparținând Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran au sosit în Rusia, în luna decembrie a anului trecut, pentru pregătirea pe avioanele de luptă rusești din generația 4++. Potrivit presei turce, piloții au absolvit deja un curs teoretic și au început pregătirea de zbor pe unul dintre aerodromurile Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Contractul încheiat între Federația Rusă și Iran prevede livrarea a 64 de avioane de vânătoare de tip Su-35S și a mai multor elicoptere grele de transport Mi-26. Parcul Aviației de Vânătoare din Iran include, în principal, aeronave F-4 și F-5 învechite, care au nevoie de o modernizare profundă.

Autoritățile de la Teheran au ales avioanele de vânătoare rusești pe baza capacităților acestora pentru o confruntare probabilă cu principalul adversar al Iranului, respectiv Forțele Aeriene israeliene. Acestea din urmă sunt echipate, în principal, cu avioane de vânătoare americane de tip F-35, care nu sunt considerate superioare aeronavelor Su-35S. Eficacitatea avioanelor de vânătoare rusești a fost dovedită în mod repetat în operațiuni reale de luptă în zona operației militare speciale din Ucraina. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele 24 de avioane de vânătoare Su-35S, care vor fi livrate Iranului în prima tranșă, au fost produse de mai mulți ani și se află în conservare pe aerodromul întreprinderii din Komsomolsk pe Amur. Acestea au fost destinate inițial Egiptului, însă, în urma presiunilor americane, partea egipteană a renunțat la achiziționarea lor.

Potrivit unor informații neoficiale, livrarea celor 64 de avioane de vânătoare către Teheran face parte dintr-un contract încheiat între Rusia și Iran, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari. Între altele, contractul mai prevede și livrarea a două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și a unui satelit militar.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s