La salonul internațional de aviație Aero India 2023, Rusia va propune Indiei cooperarea în cadrul proiectului Checkmate

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 07.02.2023, citând o sursă apropiată corporației de stat Rostec, că, în cadrul show-ului aerian internațional Aero India 2023, delegația rusă intenționează să discute despre posibilitatea cooperării cu India în crearea avioanelor de generația a cincea, în special, a avionului de vânătoare ușor Checkmate.

“O delegație formată din reprezentanți ai companiilor noastre producătoare de avioane va participa la show-ului aerian internațional Aero India 2023. Cu această ocazie, intenționăm să discutăm despre cooperarea în ceea ce privește avioanele de generația a cincea. În special, vrem să-i invităm pe prietenii indieni să se alăture proiectului avionului de luptă tactic ușor Checkmate”, a declarat sursa agenției.

Expoziția aerospațială internațională Aero India 2023 va avea loc la Bangalore, în perioada 13-17 februarie. Indian Air Show are loc la fiecare doi ani. Rusia este un participant activ la expoziție. În anul 2021, partea rusă a prezentat la aceasta peste 200 de mostre de produse militare.

Avionul tactic ușor Checkmate dezvoltat de compania Sukhoi, parte a Corporației întrunite constructoare de avioane, a fost prezentat pentru prima dată la show-ul aerian MAKS-2021. Prezentarea în străinătate a noului avion de luptă a avut loc la Dubai Airshow 2021, în Emiratele Arabe Unite. Este de așteptat ca lotul pilot de avioane de vânătoare de acest tip să fie produs în anul 2026.

Checkmate include cele mai avansate dezvoltări, inclusiv o arhitectură deschisă pentru construirea în interesul clientului și tehnologii unice de inteligență artificială. Aeronava este realizată cu folosirea tehnologiei stealth și este echipată cu un compartiment intra-fuselaj pentru arme aer-aer și aer-sol.

Greutatea sarcinii utile depășește șapte tone. Noul avion de vânătoare va putea să lovească simultan până la șase ținte. Viteza aeronavei monomotor va fi de 1,8 Mach, iar raza de acțiune de aproximativ 3.000 de kilometri.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s