Primul tanc rusesc de tip T-14 Armata a fost semnalat în zona operației militare speciale din Ucraina

foto

Potrivit surselor rusești de pe Internet, tancurile de tip T-14 Armata au început să participe la operațiunea militară specială din Ucraina. Astfel, pe You Tube au apărut primele imagini cu utilizarea acestora, prezentate de soldații din Russka vesna (Primăvara rusă). (Video)

Un videoclip scurt, cu durata de 11 secunde, a apărut pe Internet în seara zilei de 09.02.2023. Imaginile arată cum tancul rusesc Armata trage un foc cu principalul sistem de armament. Sursa nu a precizat când a fost filmat videoclipul și în ce locație. În descrierea videoclipului se spune că acestea sunt primele cadre ale focului executat de tancurile Armata în zona operației militare speciale.

Deocamdată, oficialii ruși nu au prezentat rapoarte despre participarea la acțiuni de luptă ale tancurilor Т-14 Armata. Tancurile principale întrebuințate de armata rusă sunt T-72B3, T-80BV și T-90М. Pe de altă parte, au apărut deja informații despre prezența tancurilor Armata pe teritoriile noilor regiuni ale Rusiei. În luna decembrie a anului trecut, într-una dintre zonele din spate ale zonei operației militare speciale au apărut imagini cu antrenamentul pentru luptă al acestora.

Deși încă nu au existat informații despre participarea activă a acestui tanc la ostilități, era clar de la bun început că Armata trebuie testat în condițiile operației militare speciale. Dezvoltatorii și Ministerul rus al Apărării nu vor rata o astfel de șansă. Perspectivele acestuia fără întrebuințarea în acțiuni de luptă reale nu sunt foarte încurajatoare. Pe de altă parte, trebuie ținut cont și de riscul ca noul tanc să cadă în mâinile inamicului și să ajungă, fără îndoială, în Statele Unite.

După cum s-a anunțat anterior, tancul Armata costă în jur de 350 de milioane de ruble, ceea ce înseamnă că este de șapte ori mai scump decât tancul T-72B3 modernizat.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s