Amenințare gravă pentru operațiunile NATO: După 30 de ani, navele rusești ies din nou pe mare cu arme nucleare tactice la bord

foto

Într-un raport anual al Serviciului de Informații Norvegian (NIS), care a fost prezentat pe 13.02.2023, se arată că, după o pauză de 30 de ani, navele de luptă aparținând Flotei de Nord a Federației Ruse au început să iasă din nou pe mare cu arme nucleare tactice la bord.

După cum au remarcat ofițerii norvegieni de informații, navele rusești navigau în mod regulat cu arme nucleare tactice și în perioada sovietică. Însă, după încheierea Războiul Rece, astfel de cazuri nu au mai fost cunoscute. Reprezentanții NIS consideră că pentru Rusia importanța armelor nucleare “a crescut semnificativ” după începerea operației militare speciale din Ucraina.

Specialiștii norvegieni au informat că navele de suprafață și submarinele  Flotei de Nord găzduiesc partea cea mai importantă a potențialului nuclear al Rusiei. Potrivit acestora, armele nucleare reprezintă o amenințare deosebit de gravă pentru operațiunile care implică state membre NATO.

Surse: topwar.ru, riafan.ru, politros.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s