Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au patrulat deasupra apelor neutre ale Mării Bering

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.02.2023, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Bering, care este străbătută de granița maritimă dintre Rusia și SUA. (Video)

“Durata generală a zborului a fost de peste șapte ore. Escortarea bombardierelor strategice a fost asigurată de echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-30SM din dotarea armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

“Toate zborurile avioanelor aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt efectuate în strânsă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții militari ruși.

“Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic de Nord, Mării Negre și Mării Baltice, precum și Oceanului Pacific”, se mai menționează în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Bombardierele strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și bombardierele cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 aparțin Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune reprezintă componenta aeriană a Triadei nucleare rusești. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat un scurt material video cu misiunea îndeplinită de bombardierele strategice rusești. Din acesta rezultă faptul că aeronavele au decolat pe timp de noapte.

Însemnele avioanelor au fost blurate de realizatorii materialului video. Cu toate acestea se poate aprecia că cele două bombardiere Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur). Probabil, acestea au decolat de pe aerodromul de dislocare permanentă și au revenit pe acesta la încheierea misiuni.

Având în vedere faptul că bombardierele strategice rusești participă în mod activ la operația militară specială din Ucraina, lansând rachete de croazieră cu bazare aeriană (H-101 și H-555) asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean, în ultima perioadă, numărul misiunilor de patrulare efectuate de acestea a fost mult redus.

Zborurile deasupra apelor internaționale ale unor mări și oceane au ca scop semnalarea prezenței aeriene rusești în proximitatea frontierelor unor state membre NATO.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s