Ministerul de Externe al Rusiei nu exclude lovirea unor ținte spațiale ale unor state terțe, care sprijină armata ucraineană

foto

Infrastructura spațială a țărilor terțe, care ajută Forțele Armate ale Ucrainei să desfășoare operațiuni militare pe teritoriul ucrainean și în regiunile de sud-vest ale Rusiei, poate deveni o țintă legitimă pentru armata rusă și riscă să fie lovită de rachetele rusești.

Această declarație a fost făcută, pe 16.02.2023, de adjunctul șefului  Departamentului pentru controlul armelor și neproliferare din cadrul Ministerului rus de Externe, Konstantin Vorontsov, la o masă rotundă organizată în Consiliul Federației cu ocazia aniversării a 40 de ani de la lansarea Inițiativei de Apărare Strategică a SUA (SDI), cunoscută și sub numele de “Programul Star Wars”.

Vorontsov a semnalat pericolul ca Statele Unite și alte țări occidentale să folosească în mod activ elemente ale infrastructurii spațiale civile pentru nevoi militare. În opinia sa, această tendință este deosebit de acută astăzi, în legătură cu ostilitățile din Ucraina.

“Astfel de activități echivalează în esență cu o participare indirectă la conflictul armat”, a remarcat reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.

Anterior, antreprenorul american Elon Musk, proprietarul companiei SpaceX, a refuzat o propunere de restabilire a accesului deplin la comunicațiile prin satelit Starlink, utilizate anterior în mod activ de către Forțele Armate ale Ucrainei participante la ostilitățile împotriva Rusiei. Potrivit declarațiilor sale, Elon Musk nu vrea să contribuie la agravarea conflictului, care ar putea escalada în cele din urmă în al treilea război mondial.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s