Rusia, China și Africa de Sud au început faza activă a exercițiului naval comun din Oceanul Indian

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.02.2023, citând o sursă aparținând Ministerului Apărării din Africa de Sud, că nave de luptă din cadrul Forțelor Navele ale Rusiei, Chinei și Africii de Sud, care participă la exercițiul naval comun cu numele de cod “Mozi-2”, au ieșit sâmbătă în Oceanul Indian, demarând astfel partea activă a exercițiului.

Potrivit sursei, echipajele navelor au început să desfășoare elementele de operațiuni care au fost dezvoltate în faza pregătitoare a exercițiului, care a început pe 17 februarie. Marinarii din cele trei state vor executa trageri de artilerie, vor simula respingerea atacurilor aeriene ale unui inamic convențional, vor desfășura acțiuni antiteroriste, manevre tactice și vor acorda asistență pentru o navă aflată în primejdie. Faza activă a exercițiului se va încheia pe 27 februarie.

Zona de desfășurare a exercițiu este considerată întinderea de apă dintre orașul-port Durban și Richards Bay. Distanța dintre acestea este de 87 de mile marine (160 de kilometri).

Rusia este reprezentată la exercițiu de fregata Amiral Gorșkov și petrolierul Kama din cadrul Flotei de Nord, China de un distrugător, o fregată și o navă auxiliară, iar Africa de Sud de o fregată și două nave auxiliare. Rusia are statutul de țară lider în cadrul exercițiului.

“Scopul exercițiului constă în creșterea nivelului de coordonare și cooperare dintre Forțele Navale ale celor trei țări participante”, a declarat un reprezentant al Ministerul Apărării din Africa de Sud pentru agenția de presă TASS.

După cum a precizat acesta, exercițiul Mozi-2 este o platformă pentru schimbul de cunoștințe militare, abilități și experiență operațională între marinarii din cele trei țări.

La rândul său, ministrul apărării și afacerilor veteranilor din Africa de Sud, Tandi Modise, a subliniat că “exercițiul trilateral va aduce beneficii tuturor țărilor participante, prin combinarea sistemelor navale operaționale, precum și prin îmbunătățirea sistemelor comune de comandă și control”.

Actualele manevre navale ale Forțelor Navele ale Rusiei, Chinei și Africii de Sud reprezintă al doilea exercițiu comun. Exercițiul precedent a avut loc în luna noiembrie 2019, lângă Cape Town, în sud-vestul Africii de Sud, în apele Oceanului Atlantic.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s