Bilanțuri fără sfârșit ale armatei ruse: Oficialii militari susțin că, în ultimele 24 de ore, au doborât trei avioane ucrainene

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a declarat, pe 25.02.2023, că, în ultimele 24 de ore, trupele ruse participante la operația militară specială au doborât un avion de bombardament Su-24 și un avion de vânătoare MiG-29 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei în Republica Populară Donețk, precum și un avion de asalt Su-25 în Regiunea Herson.

“În raioanele localităților Rozovka și Dimitrov din Republica Populară Donețk, Aviația de Vânătoare din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a doborât două avioane de tip Su-24 și MiG-29 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. De asemenea, în zona localității Tiaghinka din Regiunea Herson, apărarea antiaeriană rusă a distrus un avion ucrainean de tip Su-25”, a spus Konashenkov la un briefing desfășurat sâmbătă.

Potrivit declarațiilor sale, care au fost preluate de agențiile de presă Interfax și Tass, opt drone ucrainene au fost distruse în zonele localităților Zhovtnevoe din Regiunea Harkov, Rubezhnoe, Pshenichnoe, Zhytlovka și Kremennaya din Republica Populară Lugansk, Novomikhailovka din Republica Populară Donețk și Novozlatopol din Regiunea Zaporojie.

“De aemenea, în ultimele 24 de ore, militarii ruși au interceptat două proiectile reactive ale lansatoarelor multiple HIMARS, precum și trei rachete balistice ale complexelor de rachete Tochka-U”, a menționat generalul Konashenkov.

După cum a precizat acesta, în total, de la începutul operației militare speciale, au fost distruse 390 de avioane, 210 elicoptere, 3.236 de drone, 405 complexe de rachete antiaeriene, 8.027 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 1.045 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 4.215 instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 8.538 de unități de tehnică auto specială din dotarea adversarului.             

Comentariu remnmilitaryblog.com: Canalul rusesc de Telegram Linia operativă ține o evidență paralelă cu avioanele ucrainene distruse la sol sau doborâte din aer de forțele și mijloacele armatei ruse. Potrivit acestuia, de la începutul operației militare speciale, Forțele Aeriene ale Ucrainei au pierdut 132 de avioane de asalt Su-25, 90 de avioane de vânătoare MiG-29 și 41 de bombardiere de front Su-24. La acestea trebuie adăugate și 20 de avioane de vânătoare Su-27, ultimul aparat de acest tip fiind doborât pe 20 februarie.

Însumate, acestea dau o cifră de 283 de avioane distruse, adică cu aproximativ un sfert mai puțin decât cea anunțată de Ministerul rus al Apărării.

Probabil că, în multe dintre cazuri, tehnica de luptă a armatei ucrainene care a fost distrusă a fost numărată ca Ghiță Pristanda în celebra piesă de teatru “O scrisoare pierdută” a lui Caragiale. Astfel, se poate aprecia că mai multe mijloace tehnice au fost avariate ușor, fiind contabilizate de partea rusă la pierderi ale armate ucrainene. Ulterior, după reparații minore, militarii ucraineni le-au reintrodus în luptă, fiind “distruse” și numărate din nou.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s