Zbor cu repetiție: Pentru a doua zi consecutiv, bombardierele strategice americane B-52H din Europa au zburat în zona Norvegiei

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 01.03.2023, două bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au îndeplinit, pentru a doua zi consecutiv, o misiune specifică de zbor în zona Norvegiei.

Bombardierele americane, cu indicativele radio NOBLE31 (număr de înregistrare 60-0026) și NOBLE32 (număr de înregistrare 60-0056), au decolat de la Baza Aeriană Moron din Spania și au fost realimentate în aer deasupra apelor neutre ale Mării Norvegiei. La misiunea de completare a rezervelor de combustibili a participat cu certitudine o aeronavă britanică de tip Airbus KC-2 Voyager (număr de înregistrare ZZZ332 și indicativ radio RRR9022), venită de la Baza Aeriană Brize Norton. Probabil că, la asigurarea zborului a mai participat și un alt avion-cisternă, care nu a fost identificat.

foto 1

Pe parcursul zborului, aeronavele americane au evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.  

Spre deosebire de ziua anterioară, când numai una dintre aeronave a fost vizibilă pe tot parcursul misiunii, având transponderul de la bord pornit permanent, pe 01 martie, ambele avioane au putut fi urmărite pe întreg traiectul de zbor.

Bombardierul cu numărul de înregistrare  60-0026 a participat și la misiunea din ziua anterioară. Deocamdată, nu se cunoaște dacă cea de-a doua aeronavă din 28 februarie a fost tot cea cu numărul de înregistrare 60-0056, deoarece în prima zi aceasta nu a fost identificată. Ținând cont de procedurile utilizate anterior de Forțele Aeriene ale SUA se poate aprecia faptul că a fost vorba despre un alt avion.

foto 2

Probabil, bombardierele strategice americane au participat la exercițiul Joint Viking-2023, aflat în curs de desfășurare în Norvegia, în perioada 16 februarie – 17 martie. Acesta este organizat o dată la doi ani, cu participarea de forțe și mijloace din statele membre NATO și partenere. Exercițiul este condus de Forțele Armate ale Norvegiei.

Patru bombardiere strategice americane de tip B-52H aparținând Bazei Aeriene Minot au fost dislocate în cursul săptămânii trecute în Spania pentru executarea unei noi misiuni de tip Bomber Task Force.

Ultima misiune de acest tip, cu participarea unui număr similar de patru aeronave, a fost efectuată în perioada august-septembrie 2022, de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s