Serviciile de informații ucrainene: Rusia transferă rezerve mari de tehnică și personal din Republica Belarus în zona operației militare speciale

foto

Pe 02.03.2023, Informațiile militare ucrainene au făcut noi precizări despre pregătirea unei ofensive la scară largă a armatei ruse. Potrivit acestora, trenuri cu personal și echipamente sunt transferate din Republica Belarus în zonele care se învecinează cu zona operației militare speciale.

După cum au anunțat reprezentanții Direcției Principale Cercetare (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, armata rusă transferă personal militar, inclusiv din rândul celor chemați în cadrul mobilizării parțiale, din Republica Belarus în Regiunea Rostov, iar de acolo în Republicile Populare Donețk și Lugansk.

Informațiile militare ucrainene sunt încrezătoare că armata rusă formează astfel rezerve pentru viitoarea ofensivă la scară largă.

Potrivit datelor deținute de GUR, un prim eșalon s-a deplasat pe calea ferată de la stația Polonka din Regiunea Brest până la Gukovo în Regiunea Rostov și apoi până la Krasnaya Mogila din Republica Populară Lugansk, pe 27 februarie 2023. Partea ucraineană a anunțat că, potrivit unor informații primite de la comunitatea feroviarilor din Republica Belarus, eșalonul transferat în Lugansk a inclus aproximativ 500 de militari, precum și echipamente militare amplasate pe 37 de platforme și trei vagoane de tren.

Încă două eșaloane, potrivit reprezentanților GUR, au fost trimise din Republica Belarus în zona operației militare speciale în aceeași zi. Un eșalon a plecat din gara Lesnaya, celălalt din stația Osipovichi.

Printre echipamentele și armamentele transferate au fost văzute mașini de luptă și vehicule blindate, obuziere Giacint-B, precum și sisteme antitanc Konkurs, pe platforme mobile.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Redistribuirea tehnicii și personalului din Republica Belarus arată faptul că Rusia a renunțat la ideea declanșării unei noi ofensive asupra Ucrainei din direcția nord, concentrându-se pe eliberarea teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și a Regiunilor Herson și Zaporojie.

De fapt, analiștii militari străini au atras atenția de la început asupra faptului că forțele și mijloacele dislocate de Rusia în Republica Belarus nu sunt suficiente pentru desfășurarea de acțiuni ofensive pe teritoriul ucrainean. Acestea au avut ca scop, în primul rând, determinarea menținerii unei prezențe militare ucrainene la frontiera cu Republica Belarus, cu implicații directe asupra echilibrului de forțe de pe frontul din estul și sudul Ucrainei. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s